sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă 50 de containere de gunoi îngropate vor fi montate în Slatina. Investiţie de peste 4,4 milioane lei

Peste 4,4 milioane lei va cheltui Primăria Slatina, în acest an, pentru montarea a încă 50 de noi containere de gunoi underground.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că investiţia va fi realizată în baza unui acord cadru, deja încheiat de municipalitate cu o firmă. În perioada următoare, se vor lua avize pentru amplasamentele celor 50 de noi containere, iar în această vară va începe şi montarea propriu-zisă a acestora. „4.460.000 lei au fost alocaţi din bugetul local pentru încheierea unui acord cadru privind achiziţionarea şi montajul de containere îngropate. Este vorba de 50 de noi astfel de containere. Acordul cadrul a fost deja licitat, a fost adjudecat. Vom face studiu de fezabilitate pe fiecare locaţie şi va dura ceva mai mult pentru că trebuie să luăm avize de la CEZ, de la Gaze, de la CAO, pentru ca nu cumva să aibă conducte sau fire acolo unde vom monta aceste containere îngropate. Eu zic că undeva în iunie-iulie ne vom apuca să montăm deja primele din cele 50 de containere”, a afirmat Emil Moţ.

Primarul a vorbit şi despre containerele de colectare selectivă a deşeurilor, opinând că mulţi dintre slătineni nu colectează selectiv gunoiul deşi au astfel de containere montate de primărie, în apropiere de locuinţele lor. „În principiu, vom instala şi containere de colectare selectivă a deşeurilor, atât timp cât cetăţeanul va dori să facă acest lucru. Dar ce faci când te duci şi găseşti gunoi menajer în containerele de colectare selectivă. Mai grav este că unora le este greu să pună gunoiul şi în cele îngropate, le e greu să apese cu piciorul pe clapetă pentru a deschide. Noi, cetăţenii, facem mizeria”, a mai spus Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

155 de containere underground în Slatina

În Slatina, proiectul privind montarea de containere îngropate a început în anul 2008, când au fost instalate 12 astfel de dispozitive. Între 2010 şi 2013, au mai fost montate alte 43 de containere, pentru ca în 2014 acestora să li se mai adauge încă 30. În 2015, primăria a finalizat instalarea de 25 de containere, iar în 2016 au mai fost instalate 45, numărul spaţiilor subterane de depozitare a gunoiului ajungând, în prezent, la 155. Acest sistem de colectare a deşeurilor menajere a fost „importat” în municipiul Slatina din orăşelul Coslava din Spania. Cea mai costisitoare investiţie a fost, însă, făcută de firma de salubritate, care a achiziţionat o maşină specială pentru colectarea gunoiului din containerele îngropate.

Politica