sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Domnul Miliard”. Comandatul IPJ Mehedinți are leafă de boier

Comandantul IPJ Mehedinți, comisarul-șef Romuls Oprița are venituri lunare cât nu poate pune deoparte un om simplu într-o viață. Este vorba de circa 9.000 de lei leafă lunară de polițist plus în jur de 900 de lei lunar de la CJ Mehedinți unde e membru într-o comisie, în care, de cele mai multe ori, se taie frunze la câini. Oprița, câștigă pe an, în mod legal, peste un miliard de lei vechi, mai exact 101.722 de lei după cum reiese din declarația sa de avere.
O avea răspundere dar are și bani cu carul. Polițistul cu cea mai mare funcție din județul Mehedinți, comisarul-șef Romulus Oprița, comandant al IPJMehedinți, om cu grade și carte, are și parte. Are parte de o leafă de boier. Și pe lângă leafa babană de polițist mai încasează lunar o indemnizație de la Consiliul Județean Mehedinți în calitate de membru într- o comisie. Comisia se numește ATOP – Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică Mehedinți. Pentru cei care nu știu informăm că acolo în comisia ATOP se întâlnesc periodic numai ștabi și politicieni, mai toți bogătași, care stau de vorbă și taie frunze la câini și sunt remunerați cu bani frumoși pentru acest „efort”. Potrivit declarației de avere, salariul anual de polițist al comisarului-șef Oprița este de 92.428 de lei. La aceste venituri se adaugă indemnizația anuală de la Consiliul Județean Mehedinți de la comisia ATOP care este de 9.294 de lei. În lei vechi, pe înțelesul tuturor, comandatul Poliției Mehedinți primește anual peste 920 de milioane plus peste 90 de milioane. Adunate, el obține în mod legal, peste un miliard de lei vechi pe an.
Șeful IPJ Mehedinți are și 3 case
Tot din declarația de avere reiese că șeful IPJMehedinți are 3 locuințe cotă parte ½ cu soția. Este vorba de o casă de 126 mp în Severin, un apartament de 78 de mp în Severin și o garsonieră de 32 de mp în București. Nici la capitolul mașini nu stă rău. Comisarul-șef Oprița este proprietarul a două autoturisme, un BMW, an fabricație 2006 și un VW, an fabricație 2004. El susține că nu deține sume de bani în conturi, nu deține bijuterii, nu deține tablouri de valoare. Tot în documentul oficial se arată că nu are niciun fel de datorii la bănci sau la terți. Are în schimb un teren în proprietate în cotă parte la jumătate cu soția. Este vorba de un teren intravilan de 189 mp cumpărat în anul 2012 în comuna Dubova, pe malul Dunării. Tot coproprietar cu soția este și pe o parcare la demisol, în București, în suprafață de 16mp, cumpărată în anul 2016.

Politica