vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce mai mare parcare multilevel din Slatina, vândută către o firmă din Craiova

Parcarea multilevel pe care firma Imobiliare Consloc, aflată în insolvenţă, o deţinea în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost vândută către o firmă din Craiova, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Informaţia a fost confirmată de primarul Slatinei, Emil Moţ, el adăugând că noul proprietar nu a avut niciun contact cu municipalitatea, până în acest moment. „Ştiu că parcarea de lângă Spitalul Judeţean a fost achiziţionată de o firmă de la Craiova. S-a vândut, este o firmă privată, n-am avut nici un contact cu ei şi nu ştiu ce planuri au pentru această parcare”, a declarat Emil Moţ.

Potrivit unor informaţii, societatea din Bănie ar urma să reînceapă exploatarea parcării de lângă SJU. De asemenea, la parter ar urmă să fie deschis un supermarket al unui lanţ naţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus, în octombrie 2015, începerea procedurii falimentului pentru firma SC Imobiliare Consloc SRL, unde acţionar unic este Consiliul Local Slatina. Firma a acumulat datorii de aproape trei milioane de lei. Decizia Tribunalului Olt a venit după ce planul de reorganizare a societăţii controlate de Consiliul Local Slatina nu a avut succes.

Bunurile Consloc au fost scoase la licitaţie pentru a putea fi acoperite datoriile de aproape trei milioane de lei. Nu mai puţin de 18 firme şi instituţii de stat se numără printre creditorii Imobiliare Consloc, potrivit informaţiilor postate pe portalul Tribunalului Olt. Printre acestea se numără Primăria Slatina, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, distribuitorul de energie electrică CEZ, Compania de Apă Olt şi Prima Piaţă 2000 SA.

Parcarea supraetajată de lângă Spitalul Judeţean Slatina, cea mai râvnită parte a patrimoniului Consloc, era evaluată la 2.092.500 lei, conform raportului de evaluare realizat recent. Imobilul a fost scos la licitaţie, iar până la această procedură, instanţa a dispus sigilarea parcării, alături de celelalte bunuri ale societăţii.

Consloc mai deţine 11 uscătorii aferente unor scări de bloc evaluate la minimum 285.120 de lei, un apartament evaluat la 50.000 euro şi două terenuri intravilane în suprafaţă de 250 metri pătraţi fiecare.

Istoria eşuării Consloc

Firma Imobiliare Consloc, cu acţionar unic Consiliul Local Slatina, se afla în insolvenţă din martie 2014. Reprezentanţii administraţiei locale, de la acel moment, explicau că prin acest „artificiu” s-a evitat tocmai pierderea prin executare silită a parcării etajate din zona Spitalului Judeţean, în urma unui proces pierdut de firma consiliului local cu o societate vâlceană, care a construit Cartierul „Eugen Ionescu”. SC Protectchim SRL Râmnicu Vâlcea a acţionat în instanţă Imobiliare Consloc pentru întârzierea la plată a unor facturi. Firma deţinută de CL a refuzat să facă aceste plăţi după ce a constatat mai multe neconformităţi la imobilele construite de firma vâlceană.

De aici, disputa s-a mutat în instanţă, Protectchim solicitând daune în valoare de 14 miliarde, penalităţi încuviinţate de magistraţii Tribunalului Olt. Consloc a atacat cu apel această decizie, încercând să obţină o reducere a penalităţilor la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, potrivit noului Cod Civil, prima hotărâre a devenit executorie, în ciuda faptul că ultimul cuvânt în această cauză îl vor avea magistraţii Curţii Supreme.

Politica