joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

 CSU a încasat patru goluri de la CFR Cluj

Calificarea în semifinalele Cupei României a fost umbrită puțin de un eșec drastic suferit de gruparea craioveană în etapa a treia a play-off-ului. Slăbită și din cauza intervalului foarte scurt de odihnă între partida cu Dinamo, care a avut loc miercuri seara, și cea cu CFR Cluj, de sâmbătă, CSU Craiova a fost bătută la scor de formația din Gruia, cu 4-1. La Pitești, scorul s-a făcut repede 2-0 în favoarea clujenilor, care au marcat prima data prin Deac (18) cu un șut impecabil de la 20 de metri, și trei minute mai târziu Păun (21) a majorat avantajul oaspeților după o pasă a lui Deac, la o acțiune pornită de la mingea pierdută de craioveanul Bancu în jumătatea de teren a gazdelor. Până la pauză, CFR Cluj și-a menținut același ecart, deși spre finalul primei părți Băluță a fost aproape de a marca, dar lovitura sa de cap a fost scoasă de sub bară de Mincă. Singurul gol al Craiovei avea să vină la începutul actului secund, în urma unui penalti obținut de Băluță. Gustavo (49) a transformat de la punctul cu var pentru a reduce din diferență. Speranțele craiovenilor au fost năruite apoi de încă două reușite ale echipei oaspete. Gomelt (69), cu un șut din interiorul careului în urma unui contraatac al clujenilor, și Deac (73), care a bifat dubla după o pasă ce l-a lăsat singur cu poarta goală, au securizat victoria lui CFR, care s-a impus în cele din urmă cu 4-1. În același timp, Craiova a suferit iar la finalizare, creându-și ocazii de gol, dar Gustavo, Bancu, Jazvic sau Ivan nu au reușit să o bage în ațe. Mai mult, căpitanul craiovenilor, Andrei Ivan, a primit și cartonașul roșu în minutul 90, după ce a văzut al doilea avertisment pentru o intrare dură și inutilă, dând dovadă de imaturitate. În următorul meci, CSU Craiova se va deplasa, joi, la FC Viitorul.

Mulțescu nu crede că rezultatul este unul corect

Antrenorul lui CSU Craiova a acuzat oboseala jucătorilor drept principala cauză a acestui eșec și greșelilor pe care fotbaliștii săi le-au făcut, totodată considerând că scorul de 4-1 nu este unul just pentru modul cum a decurs meciul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Înfrângerea asta a venit într-un moment neașteptat, dar asta e. Rezultatul este exagerat. CFR a fost echipa mai exactă și care a reușit să înscrie și ce nu a avut, că le-am dat noi mingi. Vreo 20 de minute cred că am fost la cârma jocului, dar am fost lenți, previzibili, am pierdut multe mingi și am avut o ocazie mare de gol. Am pierdut o minge la mijlocul terenului și am luat gol printr-o execuție în vinclu. Ei au făcut presing, au închis jocul și ne așteptau să greșim. Băluță a condus mingea prea mult, Bancu la fel, au pierdut-o. A fost și oboseală fizică, dar și mentală și atunci sigur că nu vezi situațiile clare în care trebuie să pasezi. Noi am avut o zi între meciuri, cu Dinamo am jucat 120 de minute, în inferioritate numerică jumătate dintre ele. Am ratat prin Gustavo la 2-1, când puteam să întoarcem jocul. Putea fi oricine învingător, dar ei au fost mai eficienți, cu o experiență mai bună. Noi ne-am zbătut până la capăt ca să aducem mingea în față, am făcut presing și la 2-0 și la 3-1, nu am abandonat și este totuși un lucru bun. Sunt și circumstanțe de care trebuie să ținem cont. Noi am început meciul cu Dinamo miercuri și l-am terminat joi și am ajuns acasă la ora 3.00, am avut doar o zi de pauză. Ei au jucat cu o zi înainte, plus că a fost un antrenament cu Timișoara, că erau în zece oameni și nu s-au forțat și e clar că au fost mai proaspeți. Am jucat ofensiv cât s-a putut. Până la meciul cu Viitorul mai sunt cinci zile și avem timp să ne odihnim și să ne pregătim“, a declarat Mulțescu.

Tehnicianul a comentat și decizia de a schimba fundașii stânga în timpul jocului, cu Briceag introdus titular, schimbat apoi cu Bucurică în prima repriză din cauza unei accidentări și la final Bancu a fost mutat în flancul stâng al apărării.

“Pe Bucurică l-am băgat pe postul lui, dar a greșit foarte mult. A fost depășit, a pierdut multe mingi, nu a jucat ce trebuia pe construcție și atunci aveam nevoie să rezolvăm și postul de fundaș stânga, dar aveam nevoie și de un jucător cu un aport ofensiv, cum a fost Bancu. Lucrurile s-au îndreptat în partea stângă, am avut ocazia lui Jazvic, plus încă vreo două pase prin careu, dar când ratezi nu mai contează“, a mai spus Mulțescu.

Legat de eliminarea lui Ivan din finalul partidei, Mulțescu a spus: „Ivan nu avea voie să facă asemenea lucruri. E căpitanul echipei. E clar că e prea tânăr și că mai are de învățat. Sper să fie un declic, pentru că nu e bine ce face. A lăsat echipa în zece oameni și a luat un cartonaș roșu foarte de ușor, în minutul 90“.

 

Markovic și-a făcut debutul la echipa mare

 

Puștiul Jovan Markovic, în vârstă de doar 16 ani, a jucat primele sale minute oficiale pentru CSU Craiova în prima ligă. Tânărul atacant a fost introdus pe teren de Mulțescu în ultimele zece minute ale jocului cu CFR Cluj.

„Toți colegii mi-au spus să joc fără frică, să am tupeu și să dau drumul la minge. Le mulțumesc suporterilor că au avut încredere în mine și sper să nu-i dezamăgesc. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar sperăm să luăm cele trei puncte de la Viitorul. Îmi doresc ca domnul antrenor să aibă încredere în mine și să mă bage titular“, a declarat Markovic.

 

Miriuță, uimit de diferența de scor

 

Antrenorul clujenilor nu se aștepta la o victorie așa de impunătoare a echipei sale contra lui CSU Craiova.

„Sunt foarte bucuros, pentru că știu ce jucători și ce caractere antrenez și astăzi au avut o altă atitudine față de jocul din Cupă, de la Timișoara. Nu mă așteptam la o astfel de diferență, dar este o victorie meritată. La 2-1 am avut emoții, pentru că au marcat acel gol în debutul reprizei secunde, au avut vreo zece minute de presing, au venit peste noi, dar ne-am revenit și am început să controlăm jocul și să marcăm din nou.   Ne pare rău că nu am ieșit din insolvență, dar sperăm să o facem la începutul lunii mai“, a declarat Miriuță.

 

Politica