vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Director general Prysmian: „Angajăm în Slatina mai mult de 700 de oameni şi 99% dintre ei provin din oraş”

Politica de recrutare de personal a companiei Prysmian va continua şi în acest an. Reprezentanţii firmei producătoare de cabluri din fibră optică susţin că numai în 2017 vor fi angajate cel puţin 125 de persoane, iar în viitor numărul locurilor de muncă va creşte simţitor.

Odată cu construcţia noii unităţi de producţie, italienii de la Prysmian şi-au propus să creeze şi noi locuri de muncă. Directorul general al CEO Prysmian Romania, Sezgin Islamoglu, a declarat, vineri, că noua investiţie va genera sute de locuri de muncă, iar 99 la sută din forţa de lucru care urmează să fie recrutată va fi din Slatina sau din împrejurimi. „Angajăm în Slatina mai mult de 700 de oameni şi 99% dintre ei provin din oraş sau din împrejurimi. Cu această nouă investiţie avem în plan să facem noi angajări”, a precizat directorul general al CEO Prysmian Romania, Sezgin Islamoglu.

Construcţia noii unităţi de producţie a SC Prysmian din Parcul Industrial al municipiului Slatina a început în anul 2015 şi s-a finalizat în decembrie 2016. Pentru realizarea acestei investiţii, Prysmian Group a achiziţionat, printr-un contract de vânzare-cumpărare, nu mai puţin de 17 hectare de la Primăria Slatina. Tranzacţia a adus în conturile municipalităţii aproximativ 3,4 milioane de lei. Firma italiană este primul locatar al Slatina Industrial Parc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent capacitatea de producţie a noii hale de producţie este patru-cinci milioane de kilometri de cablu pe an. „Conducerea şi-a propus să mărească capacitatea. Gândiţi-vă, capacitatea echipamentelor acestei fabrici este de zece milioane de kilometri de cablu de fibră optică pe an, iar în următorii ani chiar asta se doreşte. Acesta este şi motivul pentru care s-a construit această clădire de producţie”, a adăugat Costinel Ionică, HSE country manager.

Prysmian are facilităţi de producţie în mai mult de 50 de ţări cu 80 de fabrici. În prezent, în noua hală de producţie a SC Prysmian din Parcul Industrial se produc aproape cinci milioane de kilometri de cablu pe an, iar în viitor producţia va ajunge la 10 milioane de kilometri de cablu din fibră optică.

Politica