vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Împreună pentru un mediu mai curat”, campanie de împădurire desfășurată de Biblioteca Aman

Marți, 22 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului “Împreună pentru un mediu mai curat”.

32Un grup de elevi ai Colegiului Național „Carol I” din Craiova, sub îndrumarea prof. dr. Lidia Năstasie și Carmen Tică, bibliotecar, a participat la o campanie de împădurire în localitatea Dobrești. Alături de campaniile de împădurire pe care le-a desfășurat în ultimii cinci ani, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” desfășoară o serie de alte activități prin care se urmărește educarea cetățenilor cu privire la importanța unui medu curat: Ziua zonelor umede, Ziua internaţională a apei, Ziua internaţională a Meteorologiei, Ziua Pământului, Ziua animalelor sălbatice; Mai mult verde; Ziua mediului înconjurător,  Ziua internaţională a deşertificării ș.a.

Sprijinim cu toate forțele inițiativele și proiectele prin care se urmărește menținerea unui mediu curat. Vorbim, deja, despre cinci ani de zile în care biblioteca a făcut dovada expertizei sale în ceea ce privește atât sesiunile de informare, cât și experiențele practice derulate în localitățile județului nostru care suferă cel mai mult de pe urma defrișărilor necontrolate, ilegale. Luna pădurii este marcată cum se cuvine la bibliotecă. Acordăm o foarte mare importanță acestei activități, la fel cum ne arătăm totalmente dispuși să conlucrăm și colaborăm cu persoane fizice sau juridice, după caz, în ceea ce privește propunerea și implementarea unor proiecte prin care se vizează protejarea mediului înconjurător”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Proiectul “Împreună pentru un mediu mai curat” se înscrie în cadrul acţiunilor dedicate informării şi educării ecologice a cetățenilor și se subordonează activităților de plantare/replantare specifice „Lunii pădurii” (15.03-15.04).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partenerii bibliotecii în aceste inițiative sunt: Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Apă Jiu-Craiova, Inspectoratul Şcolar Dolj, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură și Muzeul Olteniei – Secţia Ştiinţele Naturii.

 

Politica