sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șofer sub influența băuturilor alcoolice, oprit cu un foc de avertisment  

 

Sâmbătă, 11 martie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, acționând pe strada Caracal cu aparatul radar, a fost înregistrat un autoturism care se deplasa cu viteza de 72 km/h, deși limita legală în zona este stabilită la 50 km/h.

Autoturismul era condus pe strada Caracal, din direcţia străzii Corneliu Coposu către bulevardul Decebal, astfel că un polițist din echipaj a efectuat semnal regulamentar de oprire şi întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnal efectuat, agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia.

Polițiștii rutieri l-au urmărit pe șofer pe mai multe străzi din municipiul nostru, iar la intersecția Bulevardul 1 Mai cu strada Adrian Păunescu, întrucât bărbatul de la volan nu s-a conformat somațiilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, polițiștii au blocat autoturismul în trafic, iar la volanul acestuia a fost identificat O.NICUŞOR, 40 de ani, din municipiul Craiova.

Întrucât acesta emana miros de băuturi alcoolice care a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind o alcoolemie de0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si pentru faptul ca nu a oprit la semnalul politistului cu amenda de 1805 lei conform prevederilor legale, iar ca măsură complementara i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

 

 

Politica