vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vor să oprească invincibilitatea Astrei

Craiova este în pragul startului unei noi provocări din acest campionat, şi cea mai importantă din sezon. Ajunsă cu ceva emoţii pe final în tabloul primelor şase echipe ale Ligii I, care au şansa de a se bate pentru locurile din competiţiile europene şi pentru titlul de campionaă, formaţia olteană vrea să fie o nucă tare în play-off şi să se lupte de la acelaşi nivel cu toate echipele prezente în această fază. Primul examen de maturitate al craiovenilor va fi, sâmbătă, de la ora 20.30, în meciul de la Giurgiu, care va deschide play-off-ul. Astra este una dintre cele mai în formă grupări din acest moment, poate chiar pe primul loc în acest clasament, iar jocul ei este unul greu de combătut. Echipa antrenată de Gigi Mulţescu nu vrea însă să facă act de prezenţă la Giurgiu şi merge acolo cu gândul la un rezultat pozitiv.

Meciul cu Gaz Metan e istorie, acum trebuie să trecem de această euforie pentru că ne aşteaptă un adversar care nu iartă. Am vorbit cu jucătorii, cred că au înţeles că avem ocazia să facem ceva special şi că doar faptul că ne-am calificat în play-off nu ne ajută la dorinţa tuturor de a face o figură frumoasă. Play-off-ul este un nou campionat, o să avem numai meciuri cu cele mai bune echipe din campionat. Din păcate avem probleme de lot pentru meciul cu Astra. Briceag este accidentat, Zlatinski este suspendat din cauza cumulului de cartonaşe, iar Popov a acuzat ieri (n.r. miercuri) o uşoară contractură, dar sper că va fi recuperat până la meciul de la Giurgiu. Consider că este una dintre cele mai grele partide, dacă nu chiar cea mai grea. Astra are un lot foarte bun, echilibrat, cu experienţă, şi trece printr-o perioadă fastă, a câştigat 24 de puncte din 24 posibile. Vrem să ne ducem acolo cu o echipă pregătită care să câştige puncte sau punct”, a declarat tehnicianul Craiovei, Gigi Mulţescu, la conferinţa de presă de joi, care a prefaţat partida cu Astra Giurgiu.

Nicuşor Bancu a fost şi el prezent la întâlnirea cu reprezentanţii media, declarând că vor aborda partida de sâmbătă la victorie, chiar dacă întâlnirea va fi una extrem de dificilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va fi un meci foarte greu, cum a zis şi domnul Mulţescu. Este o echipă în formă care a învins în ultimele opt meciuri. Dar nu mergem acolo cu gândul la înfrângere, vrem să câştigăm puncte. Am demonstrat că şi noi avem o echipă valoroasă, care în ultimul meci a jucat foarte bine. Mergem să facem un joc frumos şi să ne întoarcem cu puncte. Suntem convinşi că putem să câştigăm la Astra. Este un meci în deplasare cu campioana României, cu siguranţă va fi dificil. Avem şi câţiva jucători indisponibili, dar cei care suntem apţi vom merge să ne batem cu ei de la egal la egal. Suntem motivaţi după victoria cu Gazul. Nu contează cine va marca, că voi fi eu sau un coleg, contează să ieşim victorioşi.”, a spus Bancu despre meciul cu Astra.

Mulţescu ia în considerare şi sistemul cu trei fundaşi

Deşi nu este convins să aplice un alt sistem tactic în play-off, antrenorul Craiovei a dezvăluit că se gândeşte să adopte un mod mai modern de aranjare a jucătorilor pe teren, fiind vorba despre acel sistem cu trei fundaşi, care a început să fie din ce în ce mai folosit în fotbalul mondial.

Este posibil să schimbăm sistemul. Ținând cont de antecedente, de exemplu în meciul cu Dinamo pe zona central am avut probleme mari. Mă gândesc şi antrenez şi acest aspect. Dar deocamdată sunt amândouă în vederile mele, şi vechiul sistem, şi cel nou, cu trei fundaşi”, a afirmat Mulţescu.

Tehnicianul a anunţat şi când vor reveni doi dintre jucătorii accidentaţi, Dumitraş şi juniorul Markovic.

Dumitraş este mai aproape de revenire. Face antrenamente de o săptămână împreună cu noi. Starea de sănătate s-a stabilizat, dar trebuie să revină din punct de vedere al pregătirii fizice. Cred că atunci când vom reveni în campionat după întrerupere el va fi ok. La Markovic e o problemă mai delicată, la articulaţia genunchiului. La întreruperea campionatului va fi şi el mai bine”.

Să ne pregătim în linişte şi să venim pe turnantă”

Antrenorul lui CSU Craiova a vorbit şi despre play-off în general, punctând că doreşte să se gândească la fiecare meci în parte şi nu şi-a făcut calcule de câte puncte ar avea nevoie pentru a obţine titlul. Deşi în sufletul său se gândeşte la asta, Mulţescu preferă să fie precaut şi să aştepte momentul oportun pentru a vorbi mai mult despre câştigarea campionatului. Totodată, tehnicianul a spus că şanse mai mari sunt să se impună în Cupa României, pentru că se joacă mai puţine meciuri, Craiova fiind calificată în sferturi. “În economia play-off-ului, fiecare punct contează. Dacă în campionat erau 26 de etape şi îţi mai permiteai un derapaj, era timp de recuperat, acum în schimb e bine să aduni puncte din toate meciurile. Nu am făcut calcule, pregătim fiecare joc în parte pentru a lua puncte, fiecare meci este diferit din mai multe puncte de vedere. Mai realizabil e să luăm Cupa, că sunt mai puţine meciuri. Dar ca valoare e mai important campionatul, numai că e mult mai greu”, a spus antrenorul.

Întrebat dacă ar fi majorat şansele Craiovei de a lua titlul în acest sezon disputarea partidelor de pe teren propriu pe noul stadion Central din Bănie, cel care şi-a depăşit de mai multe ori termenul de finalizare, Mulţescu a declarat: “Cred că da, cu o presiune de 20-30 de mii de spectatori era altceva. Aţi văzut ce a însemnat şi la Severin, dar şi aici pe Extensiv noi nu am pierdut niciun joc, dar cu 30 de mii de oameni. Bineînţeles că nu ar fi singurul argument, trebuia să şi jucăm fotbal, chiar dacă evoluam pe noul stadion. Dar când am avut şi susţinere lucrurile au decurs bine pentru noi”.

 

PROGRAM ETAPA I PLAY-OFF

Sâmbătă, 11 martie

Astra Giurgiu – CSU Craiova ora 20.30

Duminică, 12 martie

FC Steaua Bucureşti – CFR Cluj ora 20.30

Luni, 13 martie

FC Viitorul – Dinamo Bucureşti ora 20.30

CLASAMENT PLAY-OFF

1. FC Viitorul 0 0 0 0 0-0 26

2. FCSB 0 0 0 0 0-0 24

3. Astra Giurgiu 0 0 0 0 0-0 22

4. CSU Craiova 0 0 0 0 0-0 22

5. CFR Cluj 0 0 0 0 0-0 22

6. Dinamo Bucureşti 0 0 0 0 0-0 21

Politica