vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amendă de la Garda de Mediu, în urma incendiului de pe strada Milcov

Firma care deţine hala de producţie din Slatina, care a luat foc luna trecută, a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Olt, cu suma de 150 milioane de lei vechi.

Incendiul produs luna trecută, pe strada Milcov din municipiul Slatina, unde o hală în care erau depozitate materiale plastice şi recipiente sub presiune a luat foc, a dus la eliminarea în atmosfera a emisiilor de noxe, încălcându-se astfel legislaţia de mediu. Asta au concluzionat comisarii de mediu din cadrul Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, care au amendat societatea în cauză cu 15.000 de lei. „În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a fost aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei și au fost impuse măsuri pentru eliminarea deşeurilor rezultate în urma incendierii către firme autorizate”, a precizat comisarul şef Gheorghe Neacşa, şeful Gărzii de Mediu Olt.

În data de 13 februarie, în hala care aparţine SC Ecozone Protection Solution SRL în care erau depozitate mase plastice şi recipiente sub presiune a izbucnit un incendiu de proporții. Peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD au acţionat pentru lichidarea flăcărilor. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apă din zona respectivă. Din acest motiv, intervenţia pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat mai bine de şapte ore. Pe timpul operaţiunilor de stingere mai multe recipiente sub presiunea au explodat, iar noxele s-au răspândit în atmosferă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica