duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce riscă Spitalul din Motru să piardă tomograful

O investiție de peste un milion de lei stă nefolosită la Motru, scrie radiotargujiu.ro. Este vorba despre un tomograf performant care a ajuns la spital de aproape trei luni, însă din cauza încăpățânării consilierilor locali, acesta nu poate fi folosit. Nu este personal calificat, iar consilierii s-au opus angajării unor asistenți. Acesta ar fi ultimul pas pentru ca aparatul să devină funcțional. Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a explicat că tomograful este unul performant și a ajuns la Spitalul din oraș la sfârșitul anului trecut.

Primăria a plătit 10 % din valoarea aparatului. Este vorba despre peste 130.000 de lei. Restul banilor au venit de la Ministerul Sănătății.

Consilierii locali însă s-au opus scoaterii la concurs a trei posturi de asistent. Este nevoie de cei trei asistenți care să fie pregătiți să folosească tomograful. Pentru că nu au votat proiectul, există riscul ca spitalul să rămână fără tomograf.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procedurile vor fi reluate luna viitoare, în speranța că tomograful va rămâne la Motru. Angajarea celor trei asistenți este ultima condiție pentru ca aparatul să devină funcțional.

Politica