sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Aripa” Stephen Shennan: „Cred că avem șanse să câștigăm în Rusia, dacă vom respecta planul de joc”

Naţională de rugby a României va întâlni sâmbătă, 4 martie, la Soci, Rusia, în cel de-al treilea meci al sezonului din Rugby Europe Championship. „Aripa” Stephen Shennan (11 selecţii), omul de eseu al Stejarilor a prefaţat pentru „frr.ro” întâlnirea din Rusia.

Cum a decurs pregătirea în aceste zile?

Am făcut o pregătire foarte bună, am avut câte două antrenamente pe zi, ceea ce ne ajută pentru meciul cu Rusia. Ne-am reunit duminică, după o săptămână de pauză, şi aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea de sâmbătă. Am lucrat mult pe schemele de joc, punând accentul pe felul în care ne poziţionăm şi comunicăm pe teren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ce să ne aşteptăm în partida de la Soci?

La un meci dificil pentru că întâlnirile cu ei sunt foarte fizice. Cred însă că avem şanse să câştigăm dacă vom respecta planul de joc pe care antrenorii ni l-au propus.

România a arătat că poate juca şi pe treisferturi, în viteză. Cum te-ai adaptat acestui stil de joc?

Îmi place. Este stilul care mi se potriveşte. Pentru noi, jucătorii de treisferturi a fost un moment aşteptat, este foarte bine pentru că suntem obişnuiţi să jucăm împreună, ne cunoaştem foarte bine. În plus, există şi avantajul că putem alterna jocul pe grămadă cu cel de pe treisferturi.

Comunici foarte mult cu Rob Moffet, antrenorul de treisferturi al naţionalei. Ce ai învăţat până acum lucrând cu el?

Lucruri legate de joc, viteza la care facem anumite lucruri, cum ne poziţionăm în contactul cu balonul, detalii care de multe ori fac diferenţa.

Victoria cu Spania a schimbat un pic moralul echipei?

A fost o victorie şi din ea trebuie să scoatem lucrurile pozitive. Nu am jucat ce ne-am dorit, nu a fost cel mai bun joc al nostru, însă acel succes a făcut să ne simţim bine, a creat o atmosferă bună în echipă.

A rămas în urma eşecul cu Germania?

Pentru mine, da. A fost un eşec asumat. Trebuia să facem ceea ce antrenorii ne-au spus, să respectăm indicaţiile, însă nu am făcut acest lucru şi asta ne-a costat. A fost un meci în care deciziile individuale au cântărit mai multe decât cele de grup.

Simţi că e mai multă presiune pe voi decât în sezonul trecut?

Cred că întotdeauna e presiune, face parte din sportul profesionist, depinde doar de noi să o gestionăm aşa cum trebuie. Dar mergem mai departe, trebuie să luăm meci cu meci şi la final, când se va termina competiţia, să reuşim să obţinem calificarea.

Ai văzut Rusia în analiza video. Cum ţi se pare?

Sunt o echipă fizică, le place să joace un rugby rapid, de aceea trebuie să fim mai fizici decât ei. Trebuie să îi suprindem cu propriile lor arme.

Care e obiectivul cu care mergem la Soci?

Victoria. Să facem un meci bun, să câştigăm şi să ne bucurăm de joc.

Sursă: frr.ro

Politica