luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferul grec care a accidentat doi tineri în centrul Craiovei, condamnat la închisoare cu suspendare

Șoferul grec, de 51 de ani, care a provocat un accident în centrul Craiovei şi a fugit, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului, după ce, băut fiind, la volanul unui Maserati, a accidentat doi tineri care traversau regulamentar strada, în zona Teatrului Naţional din Craiova, şi a fugit, fiind depistat de poliţişti câteva ore mai târziu. A fost arestat preventiv pe 10 septembrie, în octombrie fiind plasat sub control judiciar. Sentința, pronunțată de Judecătoria Craiova pe 23 ianuarie a.c., nu este definitivă.

Reamintim că, fapta s-a petrecut vineri, 9 septembrie 2016, dimineaţa, în jurul orei 6.30. Din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova s-a stabilit faptul că, cetăţeanul grec Athanasios Bekiaris, în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Maserati, pe strada Al. I. Cuza, către strada Popa Şapca, la trecerea de pietoni din zona Teatrului Naţional Marin Sorescu Craiova a accidentat două persoane, Adrian D., de 19 ani, şi Florentina B., de 20 de ani, din Craiova, care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. După producerea accidentului şoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri, într-un apartament din Craiova, câteva ore mai târziu. Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Tot la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au ajuns şi cei doi tineri pe care i-a accidentat, iar medicii le-au acordat îngrijiri şi au stabilit că, din fericire, nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în primejdie. Ulterior, în urma discuţiilor cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a luat decizia reţinerii pe o perioadă de 24 de ore a şoferului grec, care a ajuns în arestul IPJ Dolj pentru 24 de ore. O zi mai târziu, sâmbătă, 10 septembrie 2016, cetăţeanul grec a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. În încercarea de a scăpa din arest, şoferul grec a contestat hotărârea Judecătoriei, contestaţia fiind respinsă, apoi a cerut înlocuirea arestării preventive, de asemenea respinsă. Însă, vineri, 30 septembrie 2016, a avut noroc, Judecătoria Craiova dispunând eliberarea sa sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a contestat hotărârea, însă pe 3 octombrie Tribunalul Dolj a respins contestaţia procurorilor, dispunând punerea în libertate a bărbatului.

Dosarul în care a fost trimis în judecată s-a înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 3 octombrie 2016, a fost analizat în camera preliminară, iar pe 8 noiembrie, instanța a constatat legalitatea probatoriului dispunând începerea judecării cauzei: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 11603/P/2016 privind pe inculpatul BEKIARIS ATHANASIOS pentru comiterea infr. de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, şi „Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BEKIARIS ATHANASIOS. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08 noiembrie 2016”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 23 ianuarie a.c., Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în dosar. Bărbatul a fost găsit vinovat de ambele infracțiuni reținute în sarcina sa, fiind condamnat la o pedeapsă totală de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani: condamnă pe inculpatul Bekiaris Athanasios la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare pentru savarsirea infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. În temeiul art. 338 alin. 1 C.p cu aplic. art.375 C.p.p. si art. 396 alin. 10 C.p.p. condamnă pe inculpatul Bekiaris Athanasios la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „părăsirea locului accidentului fără incuviințarea poliției”. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului in pedeapsa de 2 ani închisoare la care adaugă sporul de 6 luni închisoare, reprezentand o treime din cuantumul celeilalte pedepse, urmand ca inculpatul sa execute in final o pedeapsă de 2 ani si 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei orasului Craiova- pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat (din care suma de 864 lei reprezintă cheltuieli efectuate în timpul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.01.2017 , se arată în hotărârea instanței.

 

Politica