joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prelungire nouă pentru Autostrada Craiova-Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să prelungeasc, din nou, termenul de depunere a ofertelor pentru licitația ce privește refacerea studiului de fezabilitate și proiectarea tehnică pentru autostrada Craiova-Pitești. De data aceasta, ofertele mai pot fi depuse în continuare până la finele lunii februarie. Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, acestea pot fi evaluate până spre sfârșitul lunii martie.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să prelungească, pentru a doua oară, termenul de depunere a ofertelor pentru contractul „Revizuire Studiu de Fezabilitate și Elaborare Proiect Tehnic pentru Autostrada Pitești-Craiova”. Ofertele pot fi, mai nou, depuse până la data de 23 februarie, ora 16:00, după ce acest termen mai fusese o dată prelungit, pentru data de 25 ianuarie. Practic, societățile care doresc să participe la această procedură mai au la dispoziție încă o lună. Noua dată limită de evaluare a ofertelor este 20 martie, ora 18:00, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Potențialii ofertanți au cerut timp mai mult pentru obținerea documentelor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia vine, după cum se poate observa din clarificările depuse, și după ce ofertanții au solicitat prelungirea acestei perioade.

Vă rugăm să acceptaţi solicitarea noastră de extindere a termenului limită pentru depunerea ofertei, având în vedere complexitatea procesului de elaborare a ofertei, astfel: firma noastră este o companie cu sediul în altă ţară decât România, iar procedurile ţării respective pentru obţinerea documentelor necesare ale companiei, fac parte dintr-un proces anevoios, care necesită un timp îndelungat în vederea obţinerii acestor documente, pe care trebuie să le centralizăm înaintea termenului de depunere a ofertelor, pentru a fi accesibile la solicitarea dumneavoastră (…) Vă rugăm să acceptaţi prelungirea perioadei de pregătire a ofertelor cu o perioadă rezonabilă, având în vedere cele de mai sus, precum şi necesitatea asigurării unui nivel calitativ superior în ceea ce priveşte oferta ce va fi depusă în cadrul acestei proceduri de achiziţie, conform prevederilor legale din Legea nr. 99/2016, în principal art. 160 şi art. 163, şi nu în ultimul rând asigurarea respectării principiilor invocate la art. 2 din Legea nr. 99/2016, în principal în ceea ce priveşte asigurarea “tratamentului egal”, pentru a asigura participarea unui număr suficient de ofertanţi, respectiv a asigurării unei concurențe suficiente, astfel încât să fie posibilă realizarea unui proces competitiv de selecţie a viitorului dumneavoastră Consultant”, se arată într-una dintre clarificări.

Reamintim că Guvernul a prevăzut în proiectul de buget pe 2017 circa 19 milioane de lei pentru realizarea Autostrăzii Craiova-Slatina-Pitești. Proiectul autostrăzii include şi variantele ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş.

Politica