vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sistem electronic de programări la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Olt. Se pregăteşte programarea online

img_2857La Serviciul de Permise şi Înmatriculări Olt a fost instalat, marţi, un sistem electronic de eliberare de bonuri de ordine pentru evitarea cozilor, având în vedere că pe 1 februarie se preconizează un aflux mare de oameni la Înmatriculări, odată cu eliminarea timbrului de mediu. Sistemul va elibera bonuri de ordine şi pentru eliberarea de permise, fotografii pentru permise, radieri sau pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Reprezentanţii Prefecturii au precizat că, în maximum o săptămână, va fi disponibilă şi o variantă de programare online.

 

Sistemul electronic pentru eliberarea de bonuri de ordine a fost instalat şi testat, marţi, înainte de intrarea în vigoare, de la 1 februarie, a eliminării mai multor taxe şi tarife printre care şi timbrul de mediu. „Începând de mâine, când se preconizează un aflux mai mare de cetăţeni, având în vedere că nu se mai percep taxe şi se aşteaptă un număr mare de înmatriculări, am implementat un program care va da bonuri de ordine cetăţenilor care vin să se programeze la acest serviciu. Se vor da bonuri de ordine pentru eliberare permise, fotografii pentru permise, înmatriculări, radieri şi pentru înscriere la examen”, a declarat prefectul judeţului, Silviu Neacşu, prezent la testarea sistemului.

Acesta a adăugat că, în maximum o săptămână, va fi posibilă şi o programare online la Seviciul de Permise şi Înmatriculări. De asemenea, Neacşu vrea ca acest sistem să fie implementat şi la Serviciul Paşapoarte, în cel mai scurt timp. „În prima fază, timp de câteva zile, acest program va funcţiona decât pentru eliberarea acestor bonuri de ordine, începând cu 9.30 şi până la 16.00. În perioada 8.30 – 9.30, vom încerca să facem şi o programare online. Conform calculelor noastre, în fiecare oră, vor fi procesaţi şase-şapte cetăţeni. Astfel că, pe zi, vor fi procesate 60 de dosare pentru înmatriculări, rămânând să rezervăm zece locuri zilnic pentru programări online. Acestea vor fi implementate în aproximativ o săptămână. Încercăm ca acest program să îndulcească un pic viaţa celor care vin la acest serviciu. Cei care nu vin prin bon pentru ziua respectivă, vor primi bon de ordine pentru ziua următoare sau ziua în care este liber”, a mai afirmat prefectul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serviciul de Înmatriculări, adus în actualitate

Reprezentantul firmei care a implementat sistemul, Daniel Pancu, a declarat că programarea pe bază de bon de ordine va îmbunătăţi serviciile oferite către cetăţeni. „Nu va mai fi stresul acela, obligativitatea de a sta unul în spatele celuilalt, aşa cum suntem obişnuiţi de ani de zile. Deja lucrurile au evoluat. Pe baza unui bonuleţ de ordine, cu număr de ordine, vom şti exact când să ne deplasăm la ghişeu. Dispare şi stresul pentru funcţionarul care lucrează la ghişeu. Una este să stai cu trei-patru-cinci persoane în faţă, la coadă, şi alta este să stai cu o singură persoană, atunci când o chemi tu. Diferenţa este mare. Respectul trebuie să fie reciproc, până la urmă. Şi funcţionarii sunt oameni, nu sunt maşini, nu sunt utilaje. Acest tip de sistem oferă avantaje atât pentru funcţionari cât şi pentru oameni”, a spus Daniel Pancu.

Politica