vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oana Bică, noul vicepreşedinte al CJ Dolj

Consilierii judeţeni şi-au ales, joi, noul vicepreşedinte. Oana Bică, fostul manager al Ansamblului Folcloric Maria Tănase, a fost propunerea PSD pentru funcţia de vicepreşedinte, în locul Alinei Tănăsescu, care a fost aleasă deputat. Oana Bică a fost învestită în funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj cu 24 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

“Ne face mare plăcere şi suntem onoraţi că din rândul consilierilor judeţeni, patru colegi de-ai noştri ajung în Parlamenutul României, unde, cu siguranţă, cunoscând problemele din judeţul Dolj, vor discuta şi vor milita ca buni cunoscători ai problemelor din judeţul Dolj pentru a da o mână de ajutor, atunci când vor avea prilejul, şi aici îmi permit să o numesc pe doamna Tănăsescu Alina Elena, pe domnul Stancu Florinel, pe doamna Presură Alexandra, pe doamna Craioveanu Elena Lavinia, pe domnul Giugea Nicolae. Le dorim succes acolo unde sunt”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Noii consilieri judeţeni şi-au luat angajamentul de a respecta legile ţării şi de a face tot ce le stă în putinţă pentru a-şi duce la îndeplinire mandatul, rostind următorul jurământ: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Dolj. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a fost textul rostit de consilieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii PNL, partidul de opoziţie din Consiliul Judeţean Dolj, au votat împotriva propunerii PSD în privinţa noului vicepreşedinte, motivând că nu au fost consultaţi în acest sens, dar şi pentru faptul că nu a fost propus şi un candidat liberal pentru această funcţie. Reprezentanţii PNL au adăugat că nu au nimic personal cu Oana Bică, dar speră că din acestă poziţie să facă mai mult pentru judeţul Dolj, ridicând totodată şi problema situării judeţului pe primul loc în ceea ce priveşte numărul persoanelor asistate social, dar şi necesitatea creării de locuri de muncă.

De asemenea, tot în şedinţa de joi au fost validaţi noii consilieri judeţeni: Olimpia Neagoe, Constanţa Tanciu, Gabriela Panait şi Marian Roşca ( din partea PSD). Aceştia i-au înlocuit pe cei patru patru pesedişti plecaţi la Parlament. Din partea PNL, Mihai Soare, fost consilier judeţean, a ocupat locul lui Nicolae Giugea, ales deputat în Parlamentul României.

“Comisia de validare a constatat îndeplinirea cerinţelor legale privind validarea mandatelor de consilieri judeţeni ale doamnelor Neagoe Olimpia, Stanciu Coca, Panait Gabriela şi al domnului Roşca Marian Ovidiu (PSD) în locul doamnelor Alina Tănăsescu, Lavinia Craioveanu, Alexandra Presură şi al domnului Stancu Florinel, precum şi validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Soare Mihai din partea (PNL), în locul domnului Giugea Nicolae”, a spus Cosmin Vasile,vicepreşedintele CJ Dolj.

 

Politica