miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a aprobat calendarul simulărilor pentru BAC și Evaluarea Națională

Elevii doljeni din anul terminal de gimnaziu şi liceu vor susţine simulările pentru Evaluarea Naţională şi bacalaureat la mijlocul lunii martie. Examenele sunt organizate la nivel național, iar notele pe care elevii le vor obține în urma acestor simulări nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi analizate la nivel de clasă.
Ordinul care stabilește calendarul probelor scrise a fost semnat de ministrul Educației din guvernul Cioloș, Mircea Dumitru, în ultima zi a mandatului său.

Ordinul 3004/4.01.2017 stabilește calendarul probelor scrise, disciplinele la care se vor organiza simulările, precum și conținuturile pentru fiecare disciplină.
Elevii din anul terminal de gimnaziu precum și cei din clasele a XI-a și a XII-a din județul Dolj vor susține, în data de 13 martie, proba scrisă la Limba și literatura română. În 15 martie, elevii de clasa a VIII-a vor susține probă scrisă la Matematică, în timp ce elevii de clasa a XI-a și a XII-a – proba obligatorie a profilului. Potrivit calendarului, în data de 17 martie, doar elevii din clasa a XII-a vor simula proba la alegere a profilului și specializării.

Școlarii vor afla rezultatele probelor pe data de 31 martie, atât pentru simularea Evaluării Naționale, cât și pentru cea a examenului de bacalaureat.
Este cel de-al patrulea an consecutiv când elevii de liceu susțin, la nivel național, simulări ale examenului maturității. Aceștia vor avea de analizat subiecte unice, concepute de Ministerul Educației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul simulărilor este de a-i obișnui pe elevi cu atmosfera unui examen, cu gradul de dificultate al subiectelor și de a evalua nivelul de pregătire al acestora. De asemenea, prin simularea examenelor se urmărește conștientizarea elevilor și determinarea lor pentru pregătirea examenelor din vară.
Fiecare școală va analiza rezultatele obținute de propriii elevi, prin discuții individuale cu aceștia, dezbateri la nivelul clasei sau ședințe cu părinții şi va elabora un raport pe care îl va transmite Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, până pe data de 3 aprilie 2017.

Politica