luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hotărârea de prelungire a termenului la întreg cartierul de locuințe din Craiova, aprobată

Guvernul României a aprobat, joi, o hotărâre de guvern prin care s-a prelungit cu trei ani termenul iniţial asumat pentru construirea celor 250 de locuinţe prioritare din cartierul chinezesc de pe strada Caracal. Este vorba despre locuinţele MApN care nu au fost gata, aşa cum fusese stabilit iniţial, în luna ianuarie a acestui an, adică în termen de trei ani de la predarea amplasamentului către Primăria Craiova.

„2.HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1052/2013 privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Craiova și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova și pentru actualizarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, se arată în lista actelor normative aprobate joi de Guvernul României.

MApN a solicitat și a primit, încă de anul trecut, o hotărâre de consiliu local pentru a putea fi inițiat proiectul de hotărâre de guvern pentru prelungirea acestui termen.
„Având în vedere că la data de 15.01.2017 se împlineşte termenul prevăzut la art. 3 din HG nr. 1.052/2013, fără a fi îndeplinită obligaţia asumată de autoritatea publică locală prin hotărârile proprii şi prevăzută în actul normativ, se impune prelungirea termenului prin completarea HG nr. 1.052/2013, în baza unui proiect de act normativ ce va fi iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, în baza solicitării Consiliului Local al Municipiului Craiova. Pentru a putea fi iniţiat proiectul de act normativ, este necesară adoptarea unei hotărâri de către consiliul local”, se arată în solicitarea MApN transmisă Primăriei Craiova.

Primăria Craiova ar putea anula contractul cu firma Shandong Ningjian care urma să construiască un cartier de locuinţe în oraş, după ce termenul de execuţie a lucrărilor a fost întârziat. Anunţul a fost făcut de fostul primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu, la sfârșitul săptămânii trecute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Administraţia va trebui să ia în calcul varianta fie că va scoate, din nou, la licitaţie, proiectul, să vină o altă firmă, fie că va continua chiar administraţia să finanţeze această lucrare şi după să vândă mai departe. Partea chineză a avut doi ani de zile în care trebuia să rezolve situaţia şi din păcate nu a rezolvat-o”, a declarat, atunci, deputatul Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Delegația chineză ar urma să ajungă la Craiova în cursul zilei de luni, 16 ianuarie, pentru a purta discuții cu reprezentanții municipalității.

Politica