vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Micul jihadist”, acuzat de colegul de celulă că încearcă să-l convertească

Colegul de celulă al tânărului din Craiova, acuzat de propagandă ISIS, a cerut să fie mutat motivând că Luigi Boigea încearcă să-l convingă să se convertească la islamism, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Colegul de celulă al lui Constantin Luigi Boigea, arestat preventiv pentru propagandă ISIS, este Titi Szgârcitu, arestat într-o cauză a DIICOT. Acesta a cerut să fie mutat din celulă pentru că tânărul ar fi încercat să îl convină să treacă la islamism, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Constantin Luigi Boicea a fost arestat preventiv după ce procurorii au constatat că a încălcat controlul judiciar. Elevul craiovean era, din 9 decembrie 2015, cercetat sub control judiciar și nu avea voie să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă. Luigi a continuat însă să intre pe internet, pe site-uri de propagandă jihadistă, dar și de instruire a viitorilor combatanţi, aparţinând organizaţiei teroriste Daesh/Stat Islamic. Craioveanul ar fi învățat și cum să construiască bombe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Începând cu anul 2015 şi până în prezent, inculpatul Boicea Luigi Constantin a participat la activităţile de instruire şi pregătire desfăşurate on-line de organizaţia teroristă Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atât elemente ale procesului de însuşire de către individ a cunoştinţelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare şi funcţionare, efectele şi măsurile de siguranţă necesare a fi avute în vedere cu ocazia manipulării şi utilizării diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii şi dispozitive explozive standardizate sau improvizate, muniţii, etc, cât şi componente ale procesului de pervertire a afectivităţii individului prin asimilare vizuală, conştientizare şi asumare personală a consecinţelor pe care utilizarea în public a unor astfel de mijloace le poate produce în mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregătire psihologică a viitorilor combatanţi pentru săvârşirea unor acte de terorism”,  potrivit DIICOT.

„Micul jihadist” a fost arestat preventiv.

Politica