marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cristina Calangiu, condamnare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Fostul manager al SJU Craiova și fost viceprimar al Craiovei, Cristina Calangiu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Maria Manolache, vizată în același dosar, a fost condamnată tot la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 60 de zile de muncă în folosul comunității, iar Carmen Lavinia Oprea a fost achitată pentru infracțiunea de favorizarea făptuitorului.

În schimb, Radu Smarandache și Ioana Munteanu au primit câte 3 ani de închisoare cu executare, iar Rodica Țenea 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia a fost dată vineri de magistrații Tribunalului Dolj, nefiind însă definitivă,

Cristina Calangiu a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influenţă, de procurorii DNA-Craiova care au susținut, că în perioada 2007-2014, în care a fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova (în perioada 2006-2009), respectiv, viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), a pretins şi primit printr-un intermediar, sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti din Craiova.

Politica