vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Educației, chemat la judecată de un elev din Olt

Un elev din Olt a dat în judecată conducerea școlii, Inspectoratul Școlar și chiar Ministerul Educației si cere daune de 80.000 lei dupa ce a fost mutat disciplinar din liceul în care învăța.

Elevul, aflat acum în clasa a XII-a la un colegiu din Slatina, spune că scandalul care l-a determinat să dea în judecată conducerea liceului la care a învățat anterior, Tudor Vladimiresu din Drganesti- Olt, a început în clasa a IX-a. Andrei Ionuţ Ciocîrlău ceruse, alături de alţi colegi, în scris Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun, iar pentru aceasta i-au fost adresate reproșuri de către dirigentele său dar și de conducerea școlii.

Mai mult, băiatul afirmă că elevi ai liceului i-au intrat pe contul de facebook și pe e-mail și au trimis mesaje către colegi mai mari care ulterior l-au bătut. Andrei susține că a sesizat directorului cele întâmplate dar a fost ignorat. Așa că a făcut plângere la poliție și DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am făcut şi o plângere penală la DIICOT pentru accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi violarea secretului corespondenţei. Patru elevi din cadrul liceului mi-au intrat pe contul de Facebook şi pe mail. Am fost lovit, în şcoală de alţi elevi mai mari, după ce de pe contul meu fuseseră trimise diverse mesaje către aceştia. Profesorul de serviciu nu a luat în seamă incidentul. M-am dus la director, care de asemenea m-a ignorat. Între timp, am sunat şi la Poliţie şi am depus plângere. Ulterior, am fost chemat cu părinţii la şcoală, fiind ameninţat că tot eu voi fi sancţionat dacă nu-mi retrag plângerea”, a povestit băiatul pentru MEDIAFAX.

În plus, spune el, o comisie venită de la Inspectoratul Școlar și Ministerul Educatiei pentru a analiza cazul, a încercat să mușamalizeze situația.

În luna mai a acestui an a fost mutat disciplinar, și a decis să acționeze în instanță conducerea liceului din Drăgănești, Inspectoratul Școlar și Ministerul Educatiei, cerând anularea sancţiunilor disciplinare impuse de către unitatea de învăţământ şi înlăturarea tuturor consecinţelor, daune morale şi materiale în cuantum de 80.000 lei, luarea măsurilor legale împotriva elevilor, profesorilor, inspectorilor din cadrul ISJ şi Ministerului Educaţiei pentru încălcarea atribuţiilor de serviciu.

„Nu i-am acţionat în instanţă pe toţi aceia care sunt acum părţi în proces. Am acţionat în instanţă liceul, Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei. Am solicitat luarea măsurilor împotriva persoanelor acelea fizice, iar judecătorul i-a introdus în cauză pe respectivii elevi şi profesori şi reprezentanţi ai ISJ şi Ministerului Educaţiei. Am fost pus să depun cererea de chemare în judecată, care are 40 de pagini, în 61 de exemplare, pentru fiecare dintre părţi. Le-am scanat-o şi le-am trimis-o pe mail, în 61 de mailuri, dar n-au vrut să o scoată, deşi sunt obligaţi pentru îndeplineam toate condiţiile, inclusiv semnătura electronică extinsă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Ionuţ Ciocîrlău.

Politica