vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeanul care a târât un poliţist local cu maşina prin centrul Craiovei, 2 ani de închisoare cu executare

 

Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat, miercuri, pe bărbatul de 36 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, Daniel Bancău, care a târât cu maşina un agent de la Poliţia Locală Craiova prin centrul Craiovei, aproape 40 de metri, la 2 ani de închisoare cu executare. Doljeanul a fost trimis în judecată pentru ultraj în urma faptei sale, iar judecătorii l-au menţinut acum în spatele gratiilor. În plus, l-au obligat să achite 20.000 lei daune morale poliţistului local. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Reamintim că  incidentul s-a petrecut, marţi, 19 iulie a.c., în centrul Craiovei, în zona Universităţii. Agentul Ionel Broboană, în vârstă de 47 ani, se afla în stradă  împreună  cu alţi doi colegi, într-o acţiune pe linie rutieră. La un moment dat, agentul a observat un Audi cu numere de Braşov care oprise într-o zonă  în care nu avea dreptul. I-a cerut    şoferului să  plece, însă  acesta a refuzat    şi a intrat într-un magazin. Poliţistul l-a aşteptat şi i-a cerut actele. Șoferul însă  a plecat cu poliţistul atârnat de maşină. L-a târât câţiva metri apoi i-a dat drumul.

Mă  aflam în serviciul de patrulare în zona Universitate. Eram acolo trei agenţi. Colegii mei sancţionau doi contravenienţi. Eu am rămas în stradă  pentru a preveni pe ceilalţi participanţi în trafic să  nu mai oprească  în zona inidicatorului Zona Interzisă, moment în care a apărut un Audi de culoare albă, de Braşov. Eu am mers către acesta, conducătorul fiind în autoturism i-am comunicat    şi am crezut că  a înţeles. (..) S-a întors la maşină, prin spatele maşinii, a deschis portiera maşinii la dânsul, eu fiind lângă  maşină  m-am legitimat, m-am recomandat    şi i-am solicitat documentele de identitate. Acesta s-a urcat în autoturism, rămânând portiera lui deschisă, eu am    ţinut de ea să  nu lovească  celălalte autoturisme în trafic. El s-a urcat la volan, a băgat cheia în contact, s-a prefăcut că  îmi dă  actele, dar a pornit maşina, a pornit în trombă  cu mine, nu am apucat să  îmi dau drumul. A plecat cu mine în mers, eu în picioare pe lângă  maşină  circa 15-20 de metri, după  care eu nu am mai putut să    ţin ritmul maşinii, a plecat cu mine târâş. Eram cu piciorul    şi mâna dreaptă  jos. Cu cealaltă  măţineam de portieră, nu mai puteam să  îmi dau drumul riscam să  intru sub maşina lui sau să ajung în faţa altor maşini. De frică  nu mi-am dat drumul. Am strigat că mă  omoară, a oprit maşina, eu mi-am dat drumul, el a închis portiera şi a plecat”, a spus  agentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţistul local a fost transportat la spital şi a obţinut şi un certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Șoferul a fost identificat şi prins la scurt timp de poliţiştii de la Rutieră. Este vorba de Daniel Bancău, din comuna doljeană  Vârvoru de Jos, în vârstă  de 36 ani. Având în vedere că  bărbatul are antecedente, întrucât în 2011 acesta a fost condamnat, de Tribunalul Dolj, la un an şşase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, în urma unui accident de circulaţie    şi se afla în perioada termenului de încercare de cinci ani şi    şase luni, timp în care nu mai avea voie să comită o altă  infracţiune, Bancău a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 20 iulie a.c. a fost prezentat instanţei de judecată, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, iar pe 28 iulie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care a fost trimis în judecată  pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Miercuri, 16 noiembrie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa în dosar. Inculpatul a fost ondamnat la 2 ani de închisoare cu executare, a fost menţinut în spatele gratiilor şi trebuie să-i plătească poliţistului local 20.000 lei:  „urmând să execute pedeapsa de 2 ani închisoare, în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului BANCĂU DANIEL durata retinerii si arestării preventive de la 19.07.2016 la zi. În baza art. 399 alin.1 C.p.p. menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul BANCĂU DANIEL, prin încheierea nr. 56 a Judecătoriei Craiova din 20.07.2016 fiind emis mandatul de arestare preventivă cu numărul 38/20.07.2016. În baza art. 25 Cpp şi art. 397 Cpp admite, în parte, actiunea civilă formulată de partea civilă Broboană Ionel şi obligă pe inculpatul BANCĂU DANIEL la plata către această parte civilă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. În temeiul art. 274 alin.1 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 1400 lei cheltuieli judiciare statului. În temeiul art. 276 alin. 1 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei către partea vătămată Broboană Ionel, reprezentând cheltuieli făcute de parte (onorariu avocat ales). Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 16.11.2016”. Atât inculpatul, cât şi procurorii, pot face apel la Curtea de Apel Craiova.

 

Politica