miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deszăpezirea drumurilor din Dolj, asigurată

 

Drumurile din Craiova, dar şi cele judeţene şi naţionale din Dolj au deszăpezirea asigurată pe timp de iarnă. Toate cele trei categorii de contracte au fost semnate, iar în caz de ninsoare, va avea cu ce să se intervină pe toate categoriile de drum.

La nivelul municipiului Craiova, utilajele necesare deszăpezirii căilor publice în iarna 2016-2017 vor fi asigurate de către RAADPFL Craiova, SC Delta ACM 93 SRL, dar şi de Salubritate Craiova.

RAADPFL Craiova, câştigătoare pe cinci loturi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform unui comunicat de presă emis de Salubritate Craiova SRL, în urma procedurii de licitaţie deschisă, derulată prin mijloace electronice, RAADPFL Craiova a câştigat loturile 1, 2, 3, 8 şi 9 şi va închiria, în funcţie de condiţiile meteorologice existente: tractoare rutiere de minim 60 CP echipate cu plug(semigreder)/lamă pentru împins zăpada şi remorcă pentru transport (minim 2 şi maxim 3 bucăţi); tractoare rutiere de minim 60 CP cu echipament pentru împrăştiat material antiderapant şi remorcă pentru transport (minim 3 şi maxim 4 bucăţi); autogredere de minim 80 CP pentru împins zăpada (minim 1 şi maxim 2 bucăţi); autobasculante peste 16 tone, pentru transport şi tractare (minim 1 şi maxim 2 bucăţi) şi autobasculante 7-16 tone, pentru transport şi tractare (minim 1 şi maxim 2 bucăţi).

În ceea ce priveşte loturile 5 şi 7, au fost desemnate câştigătoare ofertele depuse de SC Delta ACM 93 SRL, care va asigura: autovehicule peste 16 tone cu 2-3 axe motrice cu lame şi sistem de împrăştiat material antiderapant (minim 8 şi maxim 12 bucăţi); încărcător frontal cu cupă şi lamă (buldoexcavator), minim 10 şi maxim 12 bucăţi.

Cele şapte acorduri-cadru au fost încheiate pe o perioadă de cinci luni. Alături de vehiculele industriale închiriate, menţinerea în stare de funcţiune a căilor publice din Craiova va fi asigurată şi de cele 41 utilaje ale S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

Trei loturi, fără ofertanţi

În cazul celorlalte trei loturi scoase la licitaţie, ele fiind în total zece (lotul 4 – vehicul multifuncţional 105 CP echipat cu lamă şi sistem de împrăştiere material antiderapant, minim 8 şi maxim 13 bucăţi; lotul 6 – încărcător frontal cu cupă peste 3mc, minim 1 şi maxim 3 bucăţi; lotul 10 – vehicul multifuncţional de gospodărie comunală 105 CP cu sistem turbofreză, minim 1 şi maxim 2 bucăţi), licitaţia a fost anulată întrucât nu au fost depuse oferte. În cazul acestor loturi, Salubritate Craiova va relua procedura de achiziţie.

Licitaţia pentru sare, definitivată şi ea

Totodată, pentru achiziţionarea sării industriale pentru deszăpezire, la licitaţie a fost declaratăştigătoare oferta SC Ginard Com SRL, care va furniza către Salubritate Craiova minim 2.000 şi maxim 6.000 tone, în cadrul unui acord-cadru cu o durată de 12 luni. În ceea ce priveşte aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 1.087 tone de sare, 754 metri cubi de nisip şi 48,3 tone de clorură de calciu. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL a încheiat două acorduri cadru pentru furnizarea de cloruri de calciu (din care mai pot fi achiziţionate maxim 110 tone) şi de magneziu (din care mai pot fi achiziţionate maxim 30 tone).

Contract semnat, de pe 16 noiembrie, pentru drumurile judeţene

Și la drumurile judeţene, Societatea pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri Dolj SA a transmis Consiliului Judeţean Dolj că, din data de 16 noiembrie, au fost încheiate contractele pentru deszăpezire.

Având în vedere adresa nr. 21.588/09.11.2016, vă informăm că până în data de 16.11.2016 vor fi încheiate contractele de închiriere de utilaje pentru deszăpezire, care vor completa necesarul de mijloace de intervenţie pentru deszăpezire. Privind materialele antiderapante necesare, societatea are aprovizionat în acest moment 2.439 tone nisip şi 1.148 tone sare dintr-un necesar de 7.000 tone nisip şi 3.000 tone sare”, se arată în adresa postată pe site-ul Consiliului Judeţean Dolj.

Pentru drumurile naţionale, contract valabil pe 4 ani

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit, în data de 26 octombrie, contractul pentru întreţinerea curentă a acestora pe timp de iarnă. Contractul este valabil din 2016 până în 2020, pentru Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Craiova, şi a fost atribuit firmei Rodali Cargo, cu sediul în comuna doljeană Giubega. Valoarea totală finală a contractului este de 29.456.500 de lei fără TVA.

Politica