vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: România poate deveni cel mai mare producător european de legume

Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj  :” Investiţiile inteligente în agricultură  ne vor da posibilitatea să ne impunem ca lider european în acest domeniu”

 

ALDE Dolj consideră că agricultura poate deveni un motor puternic de dezvoltare. România are condiţii să devină lider european pe piața legumelor.

În viziunea noastră investiţii inteligente în agricultură înseamnă:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Aplicarea legislației privind extinderea și modernizarea sistemelor de irigații. Statul va aloca sumele necesare în acest sens. Plata serviciilor de irigații se va face prin acordarea unor facilități pentru contractele pe termen lung încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puțin 1 milion de hectare irigate.
  • Stimularea asocierii fermierilor în cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate. Cooperativele agricole nou înființate vor avea, scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol.
  • Eliminarea impozitelor pe subvenţiile agricole
  • Posibilitatea acordată cultivatorilor de a garanta cu terenurile obţinerea de credite pentru dezvoltare. Terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minim 5 ani (carnet de producător/carnet de comerciant)
  • Susținerea construcţiei lanțurilor de depozite pentru producțiile agricole, cu acordarea unor certificate de depozit tranzacționabile
  • Acordarea unor ajutoare consistente din partea statului pentru sprijinirea producţiei de seră şi dezvoltarea serelor legumicole

Prin  Programul celor 100 de miliarde de euro guvernul din care va face parte ALDE va  sprijini industriile prelucrătoare de produse agricole.

Prin acest program vor fi dirijate fonduri de dezvoltare pentru zonele cu un potential legumicol exceptional aşa cum este şi zona Doljului.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

 

 

Politica