vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conferință internațională, la Facultatea de Litere

Facultatea de Litere a Universității din Craiova a organizat, între 25-26 octombrie 2016, Conferința internațională Modern Perspectives on Education for Sustainable and Solidary Development, în parteneriat cu Bifröst University din Islanda.

Conferința s-a bucurat de participarea a 66 de profesori și cercetători din România, Islanda, Franța, Italia, Macedonia și s-a desfășurat în cadrul proiectului de cooperare bilaterală Learningto Live Together: Modern Perspectives on Transversal Skills in Education for Sustainable and Solidary Development (ElitMod), finanțat prin mecanismul financiar SEE 2009-2014 și coordonat de conf. univ. dr. Monica Tilea (Facultatea de Litere).

Lucrările conferinței au fost structurate pe patru paneluri: Interdisciplinary approaches to education for sustainable development and solidarity, Economic perspectives on sustainable and solidaryeducation, Language teaching and intercultural communication și Young researchers’ panel, iar în plen au conferențiat Monica Tilea (Universitatea din Craiova), Kári Joensen și Jón Freyr Jóhannsson (Bifröst University).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Problematica educației pentru dezvoltare durabilă și solidaritate internațională este de mare actualitate, cercetările concentrându-se asupra identificării celor mai bune metode de formare a tinerei generații de studenți în spiritul acestor valori. În această direcție s-a înscris și conferința de față, care a reușit să deschidă un dialog academic în legătură cu modul în care educația poate fi folosită pentru a-i ajuta pe studenți să conviețuiască într-un mod eficient, sustenabil și solidar.

Actele conferinței vor fi publicate la editura de prestigiu internațional Peter Lang.

Politica