joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La fel de eficienţi… şi în Kazahstan

Echipa naţională nu are voie să greşească în meciul din această seară, contra reprezentativei din Kazahstan, pentru a arăta că victoria clară din meciul cu Armenia nu a fost decât o întâmplare. România va întâlni astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul din Astana, echipa Kazahstanului, în al treilea meci din grupa E de calificare la Campionatul Mondial din 2018. Tricolorii vin după un succes la o diferenţă mare de scor, care le-a oferit multă încredere, iar adversarii lor, kazahii, se află la polul opus, venind după o înfrângere drastică în faţa lui Muntenegru, dornici să se revanşeze în compania noastră. Meciul va fi unul complicat pentru naţionala lui Daum, care nu este obişnuită cu suprafaţa de joc sintetică, pe care se va disputa partida din această seară, şi temperaturile din Kazahstan au început să scadă foarte mult în această perioadă, comparativ cu cele din ţara noastră.

Factorii externi nu vor putea fi influenţaţi de către jucătorii naţionalei tricolore, fiind obligaţi să se adapteze la condiţiile de joc, dar aceştia trebuie să arate acelaşi spirit ofensiv şi poftă de a controla ostilităţile, exact cum au făcut-o şi în confruntarea cu Armenia, când nu şi-au lăsat adversarii mai deloc să îşi impună punctul de vedere. Echipa kazahă nu a mai câştigat un meci pe teren propriu din 2013, când a bătut Insulele Feroe cu 2-1, dar totuşi a reuşit să încurce Polonia în primul meci din această campanie de calificări, remizând scor 2-2 cu selecţionata poloneză. Este o reprezentativă periculoasă, care necesită atenţie, fapt de care jucătorii români sunt conştienţi.

Nu cred că trebuie să cădem în plasa asta şi să spunem că o să avem un meci uşor. Trebuie să fim concentraţi, pentru că va fi o problemă dacă nu vom intra la fel de concentraţi„, a spus Alex Chipciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va fi o schimbare majoră, pornind de la temperatură, până la gazon. Trebuie să ne obişnuim foarte repede cu ambele şi chiar dacă echipa Kazahstanului a pierdut categoric cu Muntenegru, pe noi ne aşteaptă un meci foarte greu acolo„, este de părere şi Nicolae Stanciu.

Nu va semăna meciul din Muntenegru cu cel de la Astana, pentru că la Astana, din ce am înţeles, ninge. Va fi şi o suprafaţă artificială şi sunt sigur că nu ne va aştepta un meci uşor. Ei vor veni foarte montaţi în faţa suporterilor, să repare ce s-a întâmplat în Muntenegru, bănuiesc eu„, a menţionat Adi Popa.

Obiectivul tricolorilor pentru meciul de la Astana este unul clar: victoria. Modul în care o vor obţine este mai puţin important pentru selecţionerul Daum, atâta timp cât cele trei puncte vor ajunge în contul României.

Modificări în primul 11

Pentru această întâlnire, antrenorul naţionalei a anunţat şi câteva posibile schimbări faţă de echipa pe care a aliniat-o România în meciul cu Armenia.

Este posibil să apară schimbări în echipa de start. Avem un feedback pozitiv din partea echipei medicale, astfel că nu vom face schimbări forţate de situaţia jucătorilor. Toţi sunt disponibili. Schimbările sunt posibile, dar vom vedea după antrenamentul de astăzi (n.r. ieri), pentru că e o experienţă nouă pentru noi, atât din punct de vedere al terenului artificial, cât şi al faptului că vom juca pe un stadion acoperit. Vom vedea cum se adaptează jucătorii la aceste condiţii speciale. Am 8-9 titulari fixaţi în minte, pentru ceilalţi 2-3 încă analizez„, a declarat Daum, care nu a vrut să dezvăluie ce mutări va face în primul 11.

Nu fac menţiuni speciale, nu vreau să uit pe cineva. Dar am toate informaţiile necesare, atât în privinţa primului 11, cât şi în privinţa posibilelor schimbări pe care selecţionerul advers le va face„, a adăugat Daum.

Politica