miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevi de clasele I-IV, aşteptaţi la Biblioteca Aman

Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” continuă desfășurarea proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”, în perioada 10.10.2016 – 08.06.2017, în Ludoteca bibliotecii.

Proiectul Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei le oferă celor mici o lume magică, un loc plin de culoare, în care toți cei înscriși sunt încurajați să descopere plăcerea și utilitatea desfășurării unei educații altfel. Centrată pe nevoile elevilor, deschisă spre inedit și interactiv, în măsură să stimuleze interesul și preocuparea pentru explorarea de noi domenii și acumularea de cunoștințe din domenii care în mod obișnuit nu sunt aprofundate în mediile formale, tematica proiectului este una provocatoare.

Prin temele proiectului se urmăresc cultivarea exprimării libere și fluente, spontaneitatea, deschiderea către dialog și colaborare, exersarea atenției și a responsabilității. Programele, fundamentate pe vectorii asimilării prin vizualizare, artă și lectură, se vor desfășura într-un mod creativ, contribuind la orientarea și familiarizarea copiilor cu domenii de natură să formeze virtuți civice, preocupări și atitudini pozitive față de cultură, educație și mediul înconjurător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Biblioteca se alătură școlii, implicându-se activ în susținerea efortului de  promovare a educației, valorilor civice și umanitare. În fond, parteneriatul solid stabilit între bibliotecă, pe de o parte, și majoritatea școlilor din Craiova, pe de altă parte, este garanția unei oferte educaționale cât mai apropiată de ceea ce-și doresc părinții. Suntem cu toții conștienți de rolul pe care-l joacă imaginația și creativitatea în evoluția celor mici. Iar aici, trebuie să fim sinceri, bibliotecii îi revine sarcina de a le cultiva. Le muțumim tuturor profesorilor care apelează la serviciilor noastre. De fiecare dată am simțit că îndeplinim o sarcină nobilă și că suntem privilegiați datorită timpului pe care îl petrecem în compania prichindeilor. Le suntem recunoscători și părinților. Încurajările, susținerea și, cel mai important, satisfacția lor ne-au demonstrat că acest proiect este cu adevărat util”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Programul se adresează elevilor din clasele I-V de pe raza Municipiului Craiova. Etapa de înscriere se va încheia în data de 7 octombrie 2016. În vederea înscrierii și participării la ediția din acest an, profesorii și coordonatorii de grup sunt rugați să se prezinte la sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 9, sau să apeleze la unul dintre numerele de telefon 0251/532267, respectiv 0351/441809, de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:00.

Politica