Craiova: Laborator de Tehnologia Informației, inaugurat vineri la Universitate

Home Actualitate Craiova: Laborator de Tehnologia Informației, inaugurat vineri la Universitate
Craiova: Laborator de Tehnologia Informației, inaugurat vineri la Universitate

Vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 16:00, are loc inaugurarea Laboratorului de Tehnologia Informației, din cadrul Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației. Laboratorul este situat la etajul al treilea al Corpului de Laboratoare (Bulevardul Decebal, nr. 107) și a fost renovat, dotat și amenajat de compania Sintec Media, filiala Craiova.

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică și Sintec Media doresc dezvoltarea comunicării cu studenții din domeniul tehnologiei informației, pentru ca împreună să îi conducă spre nivelul de cunoștințe și aptitudini cerut de piața de muncă software, în vederea unei mai bune pregătiri a acestora pentru momentul în care vor absolvi. În acest sens, dezvoltarea unui laborator unde, pe lângă activitățile didactice curente, se vor putea organiza ocazional sesiuni de training și laboratoare aplicând tehnologiile și limbajele de programare utilizate de Sintec Media, este considerată de ambele părți benefică pregătirii studenților Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova.

Sintec Media este o companie de origine israeliană, prezentă și pe scena craioveană încă din 2005, care dezvoltă software de management al broadcasting-ului pentru programe TV, mizând pe două concepte de bază: inovaţie şi experienţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitatea din Craiova.