Ucigaşul de la Lipovu, menţinut după gratii

Judecătorii Tribunalului Dolj au menţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă  a bărbatului de 34 de ani, din comuna Lipovu, care,  anul trecut, a ucis o femeie, de 33 de ani, din aceeaşi localitate, lovind-o repetat în cap cu o bucată  de lemn, pentru că  i-a refuzat avansurile, după  care i-a aruncat cadavrul într-un lan de floarea-soarelui de la marginea comunei. Conform deciziei Curţii de Apel Craiova, Tribunalul rejudecă  procesul în care bărbatul a fost condamnat, pe 4 februarie a.c., la 10 ani de puşcărie, următorul termen fiind stabilit pentru 21 septembrie a.c..

Reamintim că, o descoperire macabră  făcută  pe 13 iulie 2015, de un localnic din comuna doljeană  Lipovu, a îngrozit întreaga comunitate. Bărbatul s-a dus săşi verifice cultura de floarea-soarelui  şi a găsit cadavrul unei femei, în stare de descompunere  şi sfârtecat de animale, după  cum s-a stabilit ulterior. Localnicul a anunţat Poliţia, astfel că  la scurt timp poliţişti  şi procurori ai Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au ajuns la faţa locului  şi au demarat ancheta. S-a stabilit că  victima era Floriana Ploşteanu, de 33 de ani, din localitate, iar în urma autopsiei medicii legişti au confirmat că  moartea victimei a fost violentă  şi s-a datorat hemoragiei cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu  fractură, mai precis lovituri puternice în cap: moartea victimei a fost violentă  şi s-a datorat hemoragiei  şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură  multieschiloasă  de boltă  şi bază  de craniu. Leziunile traumatice s-au putut produce prin compresiune între două  planuri dure (călcare), lovire cu un corp dur. În urma unei anchete complexe, poliţiştii  şi procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au reuşit să  stabilească  cine a fost autorul faptei – Marius Marin, de 34 de ani, tot din Lipovu,  şi cum a procedat acesta.

Fapta s-a petrecut sâmbătă, 11 iulie 2015, după-amiaza, în jurul orei 15.00.Victima a plecat pe jos peste câmp, din Lipovu către Radovan. Pe drum s-a intersectat cu Marius Marin, zis ,,Traian al lui Zorinel”, care venea cu căruţa către sat. Bărbatul a trecut de ea, însă  s-a răzgândit, a întors căruţşi a pornit în urmărirea ei. A oprit-o  şi i-a cerut să  întreţină  relaţii sexuale cu el, însă  victima l-a refuzat. După  cum a declarat la audieri autorul, refuzul femeii l-a enervat aşa de tare că  a pus mâna pe o furcă  din căruţă  şi a început să  o lovească  în cap. I-a rupt hainele de pe ea, apoi, dându-şi seama că  a ucis-o, a urcat-o în căruţă  şi a dus-o către Radovan, aruncând-o în lanul de floarea-soarelui unde a fost găsită. Dimineaţa următoare, duminică, 12 iulie 2015, autorul a hotărât să  scape  şi de căruţa cu care transportase cadavrul victimei, aşa că  a demontat-o, a ascuns structura metalică  în spatele unei locuinţe abandonate, într-o zonă  cu vegetaţie sălbatică  înaltă  şşi-a cumpărat altă  căruţă, iar partea din lemn a ars-o. Procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj l-au reţinut, pe 14 iulie 2015, pe autor, l-au adus la Craiova pentru audieri, fiind apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar o zi mai târziu l-au prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile, iar de atunci este după  gratii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 4 februarie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în acest dosar. Inculpatul a recunoscut în faţa magistraţilor comiterea oribilei fapte  şi a cerut să  beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. În aceste condiţii a fost condamnat la 10 ani de detenţie. Inculpatul, dar  şi Ilie Ploşteanu, au declarat apel împotriva sentinţei pronunţate pe fond, iar Curtea de Apel Craiova a admis, luni, 30 mai a.c., ambele apeluri, dispunând rejudecarea cauzei. În aceste condiţii dosarul a revenit la Tribunalul Dolj, iar instanţa a menţinut vineri, 9 septembrie a.c., arestarea preventivă  a inculpatului:„  În baza art. 362 alin. 2 C.pr.pen. rap. la art. 208 alin. 4 C.pr.pen. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Marin Marius. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 09.09.2016”, se arată  în încheierea de  şedinţă  a instanţei. Pe fond, magistraţii au stabilit termen de judecată  pe 21 septembrie a.c.

 

Populare

Recomandări

Grav accident în Mehedinți. Două persoane au murit

Un grav accident de circulație a avut loc în...

Doljeni prinși beți la volan de către polițiști

Doi doljeni au fost prinși de oamenii legii beți...

Cod galben de vreme rea în jumătate de țară

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis două alerte...

Prinși în trafic fără permis de conducere

Doi bărbați au fost prinși de polițiști în trafic...