Începe noul an şcolar! Pretenţii mari de la dascăli şi elevi

Date:

Elevii se întorc de astăzi la şcoală. Noul an şcolar nu găseşte toate unităţile de învăţământ în cele mai bune condiţii, însă, cu toate acestea, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj afirmă că mulţi dintre edili au înţeles că trebuie să investească în unităţile de învăţământ. Pe de altă parte, inspectorul şef al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, anunţă că are mari aşteptări din partea „tuturor” în noul an şcolar.

Lavinia-Craioveanu_1 cSunt mulţumită de modul în care au fost pregătite şcolile şi le mulţumesc directorilor şi personalului din şcoli care a muncit toată vara pentru asta. Mă bucur că şi autorităţile locale şi-au înţeles rolul şi investiţiile în şcoli au crescut în judeţul nostru. În noul an şcolar aştept implicare şi seriozitate din partea tuturor, pentru că numai aşa ne putem atinge obiectivul de a ne clasa între primele 10 judeţe în ceea ce priveşte rezultatele la examenele naţionale, dar şi la olimpiadele şi concursurile şcolare ”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Lavinia Craioveanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Şefa ISJ Dolj va participa astăzi la festivităţile de deschidere a anului şcolar la Colegiile Naționale ”Frații Buzești”, „Elena Cuza” şi „Carol I” din Craiova, dar şi la Colegiul Militar ”Tudor Vldimirescu”, reînfiinţat la Craiova, colegiu despre care Lavinia Craioveanu afirmă că are „convingerea ca va face performanţă”.

Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni şi se desfăşoară între 12 septembrie 2016 şi 16 iunie 2017. Vacanta de iarnă, care va începe în 24 decembrie 2016, va avea 2 săptămâni, la fel ca şi cea de primăvară, însă atunci vor fi organizate olimipiade şi concursuri şcolare. „Şcoala altfel” se va desfăşura pe parcursul a cinci zile, perioada urmând a fi aleasă de unităţile şcolare.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...