sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectura Mehedinţi invită primarii să solicite cadastrare gratuită

Conducerea Oficiului Naţional de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mehedinţi s-a întâlnit, luni, 22 august, în sala mare a Prefecturii Mehedinţi cu primarii din judeţul Mehedinţi, scopul întrevederii fiind furnizarea de informaţii despre acţiunea de cadastrare a terenurilor agricole, precum şi clarificarea unor situaţii cu care se confruntă primăriile în derularea acestui program.

Alături de primari, viceprimari, secretari de primării, la întâlnire au participat prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu. Sumele aferente cadastrării proprietăţilor situate în extravilan vor fi achitate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), însă primăriile care nu au imobile în extravilan, pot beneficia de realizarea gratuită a cadastrului şi pentru proprietăţile din intravilan. Până în momentul de faţă, 34 de primării din judeţul Mehedinţi s-au înscris în acest program.

Dumneavoastră trebuie să trataţi cu toată seriozitatea şi cu toată implicarea acest program pentru că anul acesta este numai începutul. Până în 2023, conform programului naţional de cadastru şi carte funciară, trebuie să încheiem toată înregistrarea sistematică a proprietăţilor imobiliare din România. Cunosc faptul că în cadrul aparatului tehnic de la nivelul primăriilor nu există specialişti care să se ocupe de această activitate. De aceea, vă spun să aveţi în vedere în viitor şi recrutarea de specialişti în cadastru pentru că este nevoie imperioasă de ei. În continuare, această cadastrare vă va ajuta să finalizaţi procesul de restituire a proprietăţilor, să rezolvaţi problemele de suprapunere a terenurilor, să clarificaţi delimitarea precisă a proprietăţii de stat faţă de proprietăţile private”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăriile care s-au înscris în program trebuie să întocmească un proiect de cadastrare până la finalul anului, astfel încât să se încadreze într-o sumă maximă de 135.000 de lei, dar nu mai mult de 60 de lei pentru cartografierea şi intabularea unei proprietăţi.

 

Politica