IPJ Vâlcea: Activități preventive în rândul bicicliștilor, conducătorilor de mopede și motociclete

Polițiștii vâlceni în colaborare cu asociaţii de ciclism şi motociclism din localitate au organizat sâmbătă, 23 iulie, în parcarea unei societăţi comerciale de pe str. Dem. Rădulescu, din mun. Rm. Vâlcea, o activitate informativ – preventivă.

La această acţiune au participat peste 60 de biciclişti şi motociclişti şi a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în rândul bicicliştilor, conducătorilor de mopede şi motociclete prin informarea şi responsabilizarea acestora în vederea adoptării unui comportament preventiv în trafic.

În prima parte a evenimentului, s-au distribui materiale informativ – preventive, iar poliţiştii rutieri au prezentat cauzele generatoare de accidente de circulaţie de pe raza judeţului Vâlcea şi cauzele implicării în evenimente rutiere a conducătorilor de vehicule pe două roţi.

Totodată, au fost efectuate recomandări rutiere şi purtate discuţii interactive, cu privire la regulile de circulaţie pe drumurile publice, în scopul prevenirii accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi bicicliştii, conducătorii de mopede şi motociclete, de la începutul anului până în prezent.

Imediat după aceasta, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au prezentat dispozitivul laser de măsurare şi înregistrare a vitezei în trafic şi ochelarii care simulează prezenţa alcoolului în organism, participanţii conştientizând mult mai uşor riscul rutier în cazul conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului.

Populare

Recomandări

AJOFM Mehedinţi va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Pe 14 octombrie 2022, începând cu ora 10.00, la...

Vâlcea. Doi români au înșelat 180 de cetățeni cehi cu anunțuri false de vânzare de mașini

Peste 180 de cetăţeni din Cehia au fost înşelaţi,...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 26.09 – 02.10.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Dică, declarație halucinantă, după ce Rădoi i-a făcut primul 11: „Nici măcar eu nu-l știam”

Într-un joc psihologic, înaintea duelului direct, Rădoi a...