sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții, în Dolj, la proxeneți

Procurorii DIICOT Craiova au făcut, vineri, mai multe percheziții în județul Dolj, la domiciliile unor persoane suspectate că în perioada 2011-2016 au mințit mai multe tinere cu locuri de muncă în Anglia. Odată ajunse acolo, fetele erau obligate să se prostitueze.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări faţă de un număr de opt suspecţi  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane,  trafic de minori şi proxenetism.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 suspecţii au  recrutat, prin inducere în eroare, transportat şi adăpostit mai multe tinere, minore şi majore, după care le-au obligat, prin acte de constrângere, să practice prostituţia pe teritoriul Angliei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2011 – 2016, sub promisiuni false că vor fi angajate şi că vor câștiga sume mari de bani, suspecţii le-au determinat pe tinerele racolate să-i însoţească în Anglia, unde au fost cazate în apartamente închiriate iar ulterior, exploatate sexual, preponderent prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei la „saune”,  sumele de bani obținute de către persoanele vătămate fiind însuşite de către  membrii grupului.

La data de 22.07.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au efectuat un  număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj”, a anunțat DIICOT

Mai multe persoane vor fi audiate în acest caz.

Politica