Proiectului „Redescoperă istoria“ va beneficia de peste 1,2 milioane de lei de la Consiliul Județean Dolj pentru a fi finalizat

Consiliul Județean Dolj va aloca peste 1,2 milioane de lei Muzeului Olteniei pentru finalizarea amenajării expozițiilor permanente la Secția de Istorie-Arheologie, fiind astfel continuat un demers care s-a concretizat prin creșterea semnificativă a numărului de vizitatori, a anunțat, marți, președintele CJ, Ion Prioteasa.

Totodată, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a precizat că proiectul „Redescoperă istoria“ va încheia un amplu proces investițional, proces care s-a întins pe o perioadă de zece ani și care a vizat secțiile de Istorie-Arheologie, de Științele Naturii și de Etnografie ale Muzeului Olteniei.

„Inițiativa prin care ne-am propus să realizăm expoziția permanentă la Secția de Istorie-Arheologie continuă cu toată forța. Este un proiect în care am crezut și în care ne-am pus mari speranțe că, odată finalizat, va oferi un punct de atracție, dar și un reper important pentru toți cei care vor să afle mai multe despre trecutul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă bucur să constat că interesul publicului pentru instituția din subordinea consiliului județean este tot mai intens. Astfel, demersul nostru pentru amenajarea expozițiilor permanente, care se ridică în total la aproximativ 800.000 de euro, a contribuit la creșterea atractivității pentru activitatea desfășurată la Secția de Istorie-Arheologie, așa cum arată și datele privind numărul vizitatorilor, care a urcat de la aproximativ 8.000, în primele șase luni ale lui 2015, la aproape 17.000, în acest început de an.

Succesul va fi pe deplin conturat odată cu încheierea întregului proces de amenajare a expozițiilor permanente, motiv pentru care, la ședința din luna iulie a Consiliului Județean Dolj, vom aloca peste 1,2 milioane de lei pentru a finaliza proiectul.

Ultimele spații, care se întind pe o suprafață de 470 de metri pătrați, vor fi gata până la sfârșitul acestui an, oferind astfel șansa unui itinerariu prin trecutul acestei bogate zone din perspectiva diferitelor intervale istorice, trecând prin Antichitate, Evul Mediu, perioada modernă și contemporană a Olteniei și a României.

Această inițiativă vine să întregească o suită de proiecte realizate în beneficiul publicului din toată Oltenia, Consiliul Județean Dolj reușind în acest fel să închidă un ciclu investițional demarat în urmă cu zece ani și care a cuprins consolidarea și restaurarea unor clădiri cu un bogat trecut, imobilul Secției de Istorie-Arheologie și Casa Băniei, construirea unui nou sediu pentru depozite, spații administrative și Laboratorul de Restaurare, dar și amenajarea expozițiilor pentru toate cele trei secții ale Muzeului Olteniei.

Prin aceste acțiuni pe care Consiliul Județean Dolj le-a întreprins în ultimul deceniu, concretizate în investiții de aproape 12 milioane de euro doar la Muzeul Olteniei, am urmărit să oferim publicului larg o deschidere cât mai generoasă către actul de cultură, adresând, totodată, craiovenilor și nu numai invitația de a veni să descopere acest bogat tezaur, care numără peste 250.000 de piese din patrimoniul cultural național”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Populare

Recomandări

O fotografie cu capitala României văzută din spațiu, virală pe rețelele sociale

O fotografie cu capitala României văzută din spațiu s-a...

Interlopul Oacă din Caracal nu scapă de închisoare. 13 ani, după gratii

Tribunalul Olt a pronunțat o nouă sentință în cazul...

Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă!

Vineri dimineață (22 septembrie a.c.), redactorul “Jurnalului Olteniei” care...

Acțiuni ale polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat...