vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curăţenie la Craiova

Clubul din Bănie a mai încheiat contractele a doi jucători în timpul cantonamentului din Austria. Portarul Cătălin Straton şi jucător Sebastian Achim au părăsit gruparea craioveană, după ce lui Achim i se terminase înţelegerea la finalul lunii iunie şi conducerea nu a mai dorit prelungirea ei, iar Straton s-a înţeles cu oficialii olteni să înceteze raporturile contractuale.

Fostul fundaş dreapta al Craiovei nici nu a fost prezent la reunirea echipei sau vizita medicală şi nu a făcut deplasarea în cantonament în această vară. Sebastian Achim a venit în Bănie în anul 2014, după ce a mai trecut în carieră pe la echipe precum FC Bihor, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj sau Petrolul Ploieşti. În tricoul craiovenilor, el a jucat 54 de meciuri în ultimele două sezoane şi are în palmares peste 150 de partide în prima ligă a României.

Și portarul Cătălin Straton a sosit la CSU Craiova în anul 2014, dar nu a prins decât trei meciuri în primul sezon petrecut aici. Sezonul trecut tehnicienii Craiovei au mizat mai mult pe serviicile sale, trimiţându-l să apere buturile alb-albastre de 13 ori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la venirea cuplului Marcel Popescu – Gigi Mulţescu la conducerea formaţiei din Bănie, au plecat de la Craiova patru jucători, Andrei Herghelegiu, Valentin Iliev, Sebastian Achim şi Cătălin Strator, iar pe sensul opus, al achiziţiilor, clubul nu a mişcat nimic până acum. Niciun jucător nu a fost adus la Craiova, deşi preşedintele Marcel Popescu anunţa la instalarea sa ca oficial al formaţiei oltene că se încearcă efectuarea unor transferuri chiar până la plecarea în cantonament.

Victorie de moral în faţa lui Zenit

În amicalul de lux disputat în Austria joia trecută, CSU Craiova a reuşit să facă o surpriză şi să se impună în faţa unei dintre cele mai bune echipe ale campionatului rus, Zenit Sankt Petersburg, echipă preluată în această vară de Mircea Lucescu. Formaţia pregătită de Mulţescu a câştigat întâlnirea amicală cu scorul de 2-0, prin golurile lui Măzărache (35) şi Zlatinski (51), obţinând o victorie care le oferă o infuzie de moral jucătorilor craioveni. Totuşi, antrenorul Gigi Mulţescu nu vrea ca echipa să prindă prea mult avânt după acest succes, care a fost unul obţinut într-un context mai facil.

„A fost un meci de pregătire din care trebuie să învăţăm. La finalul lui trebuie trase concluziile pentru a remedia greşelile. Îi mulţumesc lui Mircea Lucescu că a acceptat să-i fim parteneri şi astfel am putut să ne pregătim cu un adversar de un asemenea calibru. A fost un joc util pentru noi, ne-am forţat limitele. Ne-a fost un pic frică în primele minute, au venit peste noi cu valoare, putere şi forţă, dar apoi am echilibrat întâlnirea. Băieţii au simţit pulsul jocului, au văzut că se poate şi au reuşit multe lucruri bune. Dar până la urmă a fost un meci amical, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Vreau să construim o echipă bună, să avem un joc solid astfel încât să ne calificăm în play-off. Iar din iarnă să ne întărim şi să atacăm locurile de sus“, a declarat Gigi Mulţescu.

CSU Craiova a evoluat în partida cu Zenit în următoarea formulă: Calancea (’82, Al. Popescu) – Briceag (’87, Vlădoiu), Popov (’46, Dumitraş), Acka (’60, Kay), Vătăjelu – Madson (’46, Mateiu), Zlatinski (’82, Manea) – Ivan (’90, Petre), Bancu (’67, Screciu), Băluţă (’73, Surugiu) – Măzărache (’85, Jurj).

Vremea rea le-a stricat planurile craiovenilor

Precipitaţiile abundente ce au căzut în zona cantonamentului lui CSU Craiova au făcut ca echipa craioveană să nu îşi mai poată disputa al patrulea meci amical din stagiul austriac, programat sâmbăta trecută împotriva slovacilor de la Zilina. Meciul s-a anulat din cauza suprafeţei de joc impracticabile, care s-a împânzit cu apă. Staff-ul tehnic rămâne să decidă dacă va mai programa un alt joc amical la începutul acestei săptămâni sau va mai evolua doar în ultima partidă de pregătire, fixată pe 7 iulie, cu un adversar încă necunoscut.

 

 

Politica