vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la CET Govora

Polițiștii vâlceni au făcut descinderi în această dimineață în județele Vâlcea, Gorj, Mehedinți și București într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice și termice. Prejudiciul cauzat depășeste 8.000.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 — 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică și termică, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziție a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

"În documentele de însoțire a mărfii ar fi fost înscrise cantități mult mai mari decât cele achiziționate în realitate. De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform Agerpres, în județul Vâlcea, perchezițiile se desfășoară la societatea CET Govora, unul dintre cei mai mari agenți economici cu capital de stat aflat în subordinea Consiliului Județean Vâlcea.

CET Govora este producător de energie electrică și termică din județul Vâlcea, aflat în insolvență din luna mai.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Politica