Conecteaza-te cu noi

Educație

Elevii români, primul loc la Balcaniada de Matematică

Publicat

pe

Elevii români s-au clasat pe primul loc la Balcaniada de Matematică, obținând 12 medalii. Competiția a avut loc în perioada 2 4- 29 iunie la Slatina.

"Performanța României s-a datorat celor 12 medalii obținute de elevii români, două de aur, șapte de argint și trei de bronz. Echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București a contribuit din plin la succesul României, obținând două medalii de aur prin Denis Chiriță (33 de puncte) și George Adrian Picu (33 de puncte), trei medalii de argint prin Ioan — Andrei Nicolae (31 de puncte), Nguyen Tran Bach (23 de puncte) și Sebastian Mihai Simon (27 de puncte) și trei medalii de bronz prin Amina Abu — Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) și Mircea Donciu (16 puncte)", informează un comunicat de presă al Lumina Instituții de Învățământ remis joi presei.

De asemenea, o echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiție), a obținut o medalie de bronz, prin Robert Valentin Vădăstreanu.

Anul trecut, la acest concurs, lotul olimpic al României a reușit să obțină șase medalii, dintre care una de aur. La competiția de anul acesta, care a ajuns la a XX-a ediție, au participat 118 elevi din 19 țări, în clasament pe țări România fiind urmată de Turcia și Serbia.

 

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.