vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 3-a/Șoavă a strigat catalogul

Cum se întâmplă de obicei la prima zi de reunire, mulţi jucători, majoritatea dintre ei juniori, se regăsesc la echipele de liga a treia din judeţ. Aşa s-a întâmplat şi luni seara la prima strigare a antrenorului echipei ACS Podari, Florin Șoavă care a avut la dispoziţie 24 de jucători, mulţi dintre ei veniţi în probe.

”Am început mai devreme pregătirea pentru că vreau să văd la lucru câţi mai mulţi tineri. Mai trebuie să vină şi doi copii de la CSS Severin. Ne trebuie pentru noua ediţie de campionat juniori de 97 şi mai mici şi trebuie să căutăm pentru a completa lotul. Au fost foarte mulţi tineri la primul antrenament, îi voi urmări atent şi voi trage concluziile până la plecarea în cantonament”, a spus Șoavă.

La prima şedinţă de pregătire au fost prezenţi: Mecea şi Ciocârlan-portari; Ciocârlă, Lică, Vulpe, Avram, I. Sârmon, Ad. Cârstea, Cruşoveanu, Cl. Bălan, D. Preda, Marinoiu, Jackie Nicolae, Raicea, Fieraru, M. Stoica, Al. Stancu, A. Arcea, A. Toma, Gârbiţă, G. Cârstea, Grigorie, Socol şi A. Gheorghe. Formaţia din Podari a reuşit săptămâna trecută să parafeze înţelegeri cu 3 jucători noi. Cel mai important nume este revenirea lui Nelu” Jackie” Nicolae care a mai evoluat la ACS Podari în prima parte a sezonului 2014-2015. Pe lângă ”Jackie” Nicolae, a mai fost achiziţionat fundaşul central Irinel Lică, născut în 1996, care în ediţia trecută a evoluat la Sporting Turnu Măgurele, dar şi juniorul născut în 1999, Adrian Fieraru de la CFR Romgaz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Fieraru va fi în coproprietate cu clubul nostru, 70 la sută CFR Romgaz-30 la sută ACS Podari, iar aici la noi va avea posibilitatea sa joace la un nivel mai înalt şi să crească mult din punct de vedere fotbalistic”, a spus Șoavă.

De asemenea portarul Marian Mecea, unul dintre veteranii echipei şi-a prelungit înţelegerea cu gruparea din Podari. Faţă de returul ediţiei trecute la ACS Podari nu se mai regăsesc Cioinac, I. Stancu, Simion, Georgescu, Geamănu şi D. Stancu, ultimul fiind în probe la echipa germană de liga a 4-a, Rot Weiss Ahlen. ACS Podari se va pregăti la stadionul din localitate până pe 26 iulie, atunci când se va pleca în cantonament la Kladovo, în Serbia, iar pe 5 iulie este programată vizita medicală.

Seriile pot suferi modificări

ACS Podari a fost în ultimii ani repartizată în aceeaşi serie, a treia, cu echipe de pe lângă Bucureşti, din judeţele Ilfov, Argeş şi Dâmboviţa. În această pauză intercompetiţională, odată cu disputarea meciurilor de baraj există posibilitatea alcătuirii de serii pe criterii geografice, mai ales că FRF va adopta un sistem competiţional cu 6 serii de câte 16 echipe. Dacă va rămâne în seria din sezonul trecut ACS Podari le va avea ca adversare pe SCM Piteşti, FC Voluntari II, Sporting Turnu Măgurele, CN Dinicu Golescu Câmpulung, Concordia Chiajna II, Sporting Roşiori, Atletic Bradu, CS Ştefăneşti, FC Aninoasa, ACS Urban Titu, CS Șirineasa, AFC Hărman, Flacăra Moreni, FC Argeş 1953 şi FCM Alexandria. Există posibilitatea ca elevii lui Florin Șoavă să fie repartizaţi în seria cu celelalte două echipe doljene CSU II Craiova şi ACSO Filiaşi, iar atunci seria va fi încropită cu echipele Performanţa Ighiu, Metalurgistul Cugir, Naţional Sebiş, FC Hunedoara, CNS Cetate Deva, Măgura Cisnădie, Pandurii II Târgu Jiu, CSM Lugoj Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, CS Ineu, Ripensia Timişoara, FC Millenium Giarmata şi FC Hermannstadt Sibiu. Întrucât în seria care cuprinde echipe din zona Ardealului şi Banatului, au mai apărut alte echipe noi precum CSM Școlar Reşiţa, Mureşul Vinţu de Jos, din judeţul Alba şi campioana Aradului, Gloria Lunca Teuz Cermei, nu se ştie cum va fi reorganizată această serie. Totul însă va fi stabilit la prima şedinţă a Comitetului executiv al FRF de luna august.

 

Politica