sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniori U-17/”Pandurii”, învinşi în Supercupă

Pentru prima dată în ultimii ani, FRF a avut iniţiativa de a organiza şi o Supercupă a României la nivel juvenil, dedicată atât juniorilor Under 17, cât şi celor Under 19. La sfârşitul săptămânii trecute, câştigătoarea Cupei României Elită U-17, Pandurii Târgu Jiu a ratat şansa de a obţine al doilea trofeu suprem în acest sezon. Trupa antrenată de Constantin Andriucă şi Sorin Vintilescu a pierdut, scor 1-3(0-1), meciul jucat pe terenul central al Complexului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, în faţa câştigătoarei primei ediţii a Ligii Elitelor U-17, FC Viitorul Constanţa.

Constănţenii au deschis scorul prin Denis Drăguş, în minutul 9, însă gorjenii au egalat după pauză prin Andrei Dragu (52). FC Viitorul a preluat conducerea prin reuşita lui Raul Vidrăsan (68), apoi au ratat un penalti prin Mihai Ene. Rezerva Săbăngeanu a stabilit scorul final la 3-1, prin reuşita din minutul 76. Gorjenii eliminaseră în semifinalele Cupei, scor 4-1, pe cei de la CSU Craiova, iar în finală se impuseseră, scor 1-0, în faţa echipei Performer Constanţa.

”A fost un meci greu cu o echipă bună a unei Academii care domină fotbalul juvenil din ţară. Noi am încercat să facem un joc bun, să repetăm performanţa din Cupă, dar atât s-a putut în această finală de Supercupă. Oricum am avut un sezon bun şi am arătat că centrul nostru dispune de copii talentaţi”, a declarat Sorin Vintilescu, fostul atacant al gorjenilor, cel care se ocupă împreună cu Constantin Andriucă de echipa U-17 a ”pandurilor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În jocul cu echipa constănţeană la Pandurii au jucat: Ad. Popescu – Goşa, Frăţilescu, Cocâr, Almic – D. Cojocaru, S. Popescu – Copiluşi, Dragu, Cioiu – Gruia. Au mai fost introduşi Semen, Al. Mihai, Măicăneanu, Istrate şi Bogatu. La Viitorul, Antrenorul Nicolae Roşca i-a trimis în teren pe: Gurău -Androne, T. Băluţă, Acasandrei, Neciu – Ene, Vidrăsan, Crînganu – Mihalache, Drăguş, Măţan. Au mai jucat: R. Bănică, Itu, Gherghiceanu, Săbăngeanu şi Tucaliuc. La festivitatea de premiere, echipa din Constanţa a primit şi trofeele pentru cel mai tehnic jucător (Alexandru Măţan), cel mai bun portar (Ion Gurău) şi jucătorul finalei (Raul Vidrăsan). În finală la Viitorul a jucat şi Tudor Băluţă, jucător ce provine de la Academia de Fotbal ”Gică Popescu” Craiova, acesta debutând în prima ligă în sezonul trecut sub comanda lui Gică Hagi.

UTA, câştigătoare la U-19

În finala Supercupei la juniori U-19, câştigătoare a fost gruparea UTA Bătrâna Doamnă Arad. Arădenii au învins cu 5-4 (3-2) pe FC Viitorul Constanţa, echipă antrenată de fostul fundaş dreapta al Universităţii Craiova, Vasile Mănăilă.

În această finală atacantul arădenilor şi al naţionalei U-18 a României, Adrian Petre a marcat 4 goluri. Trebuie spus că în echipa Viitorului, doi jucători ce provin de la Academia de Fotbal ”Gică Popescu”, Alex Vâlcea şi Mihai Firan au intrat pe parcursul jocului, iar cel de-al treilea ”şcolar” Alin Burdeţ a fost doar rezervă. La acestă categorie de vârstă CSU Craiova a fost eliminată în optimile Cupei, cu 1-2, în meciul jucat pe baza de la Aripile, chiar de către Viitorul Constanţa.

 

Politica