vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

24 angajaţi CEO, la judecată

24 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în dosarul „Masa caldă”. Acuzaţiile aduse sunt de abuz în serviciu în formă calificată. Persoanele trimise în judecată, între care şi fostul director general al companiei de cărbune, Daniel Burlan, ar fi decontat din banii companiei de stat chefurile unor directori şi politicieni, folosindu-se de dreptul minerilor la masa caldă. Printre cei trimişi în judecată sunt nume importante. notează radiotargujiu.ro: Vasile Râbu, Alexandru Ciorecan, Mihai Caragea, Daniel Olaru sau Sorin Iovan.

În plus, timp de mai mulţi ani, sportivii de la Minerul Motru au luat masa alături de mineri. Astfel au fost decontate mai multe porţii decât mineri care erau la serviciu. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în acest dosar.

În 2014, fostul director general al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, şi patronul unei firme care asigura masa caldă pentru minerii din zona Motru, Alexandru Ciorecan, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de sub acuzaţia de delapidare, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 2,8 milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anterior, în mai 2013, fostul director al fostei SNLO Daniel Burlan şi fostul director financiar Daniel Olaru au primt o somaţie prin care li se aducea la cunoştinţă faptul că trebuie să plătească trei milioane de lei Complexului Energetic Oltenia (CEO). Suma a fost imputată de Curtea de Conturi, după ce Corpul de Control a constatat că un ajutor de stat nu a fost cheltuit, în totalitate, în mod legal.

 

 

Politica