vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mercur Center, redeschis publicului

Mercur Center s-a redeschis, joi dimineaţa, cu o imagine proaspătă şi modernă în centrul oraşului. La eveniment au participat autorităţile publice locale, conducerea Mercur, dar şi conducerea SIF Oltenia, acţionar majoritar al Mercur SA, precum şi vicepreşedintele Raiffeisen Bank, instituţia financiară care a creditat investiţia. Centrul comercial găzduieşte magazine de îmbrăcăminte, încălţăminte, electrocasnice, dar şi restaurante, cafenele şi şase săli de cinema, într-o investiţie de 12 milioane de euro.

Mercur Center s-a redeschis, joi, după opt luni de lucrări executate atât la exteriorul clădirii, cât şi la recompartimentarea interioară. Directorul Mercur Center, Dumitru Răduţ, a vorbit despre investiţia făcută, mulţumindu-le tuturor care au contribuit la această schimbare. „Inaugurăm, astăzi, redeschiderea centrului Mercur, după o scurtă, dar necesară absenţă din peisajul comercial craiovean. Aşa cum aţi putut constata, fostul magazin Mercur a îmbrăcat o haină nouă, modernă şi actuală, iar odată redat craiovenilor, va reprezenta un adevărat reper comercial atât pentru oraşul nostru, cât şi pentru regiunea Olteniei. Modificările radicale aduse faţadei şi reconfigurarea interiorului pentru a-l face mai funcţional şi mai atractiv au fost posibile cu ajutorul celor care au propus noul concept, respectiv compania BCI Studio Londra, precum şi al firmei de proiectare Getrix Craiova, cu şeful de proiect, arhitectul Mihai Trif, care a transpus pe planşetă acest nou concept, urmărind executarea lui în cele mai mici detalii. Însă acest concept deosebit nu ar fi fost materializat dacă acţionarul majoritar al Mercur SA, respectiv SIF Oltenia, n-ar fi hotărât că este momentul ca Mercur, un brand înrădăcinat în mintea şi sufletul craiovenilor, să renască într-o nouă formă care să le depăşească aşteptările şi să le satisfacă dorinţele. Ţin să mulţumesc, cu acest prilej, consiliului de administraţie al SIF Oltenia, principalul finanţator al acestui proiect şi în mod deosebit domnului preşedinte Tudor Ciurezu, care s-a implicat personal în aprobarea şi derularea acestui proiect”, a declarat Dumitru Răduţ. Acesta le-a cerut scuze locatarilor din zonă pentru disconfortul creat pe timpul lucrărilor.

 

Vicepreşedinte Raiffeisen Bank: „Acesta este rolul nostru, să finanţăm economia”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, preşedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, şi-a arătat încrederea în această investiţie. „Centrul comercial Mercur a fost, până în urmă cu doi-trei ani, reperul comercial al Craiovei, dar în ultima vreme începuse să pălească ca strălucire, motiv pentru care, la propunerea consiliului de administraţie al societăţii, SIF Oltenia SA, în calitate de acţionar majoritar al societăţii Mercur, a aprobat investiţia de redefinire şi reconfigurare al noului concept. (…) Suntem convinşi şi optimişti că investiţia realizată va returna investitorilor venituri apreciabile sub formă de dividende”, a spus Ciurezu.

Banca Raiffeisen Bank, care a creditat investiţia de la Mercur, a fost şi ea reprezentată la redeschiderea centrului comercial. Vicepreşedintele instituţiei bancare, Cristian Sporiş, a spus că a face parte din acest proiect este o mândrie. „Suntem mândri şi fericiţi că am putut să fim parte din acest proiect împreună cu SIF Oltenia ca finanţator. Acesta este rolul nostru, să finanţăm economia. Ne uităm, pe de altă parte, la proiecte de valoare, care pe lângă importanţa lor, trebuie să aibă şi o contribuţie socială, pentru că scopul nostru este să ajutăm la dezvoltarea unor comunităţi puternice, sustenabile”, a precizat Sporiş.

 

Un asemenea centru, aşa cum arată Mercurul acum, putea să fie la Bruxelles, la Paris”

Autorităţile locale au fost prezente şi ele la eveniment. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că schimbarea este binevenită. „Vreau să mulţumesc SIF Oltenia pentru că a înţeles, după îndelungi discuţii, că faţada Mercurului nu mai poate să arate aşa, nişte mash-uri murdare aruncate în centrul Craiovei. Sunt absolut convinsă că acest magazin, acest mall în adevăratul sens al cuvântului, va cunoaşte, în perioada următoare, foarte mulţi clienţi noi, pentru că se cuplează cu Centrul Vechi, unde vin foarte mulţi tineri. Această zonă rămăsese cu oarecare sincope de estetică, dar acum arată extraordinar de frumos. (…) Faptul că aţi ales să investiţi aici nu poate decât să aducă un plus Craiovei, esteticii oraşului şi un plus pentru clienţii dumneavoastră”, a declarat primarul. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a spus că Bănia se poate mândri cu un centru comercial care arată aşa. „E un moment deosebit din viaţa Craiovei, a judeţului Dolj. Pentru o clipă, m-am gândit că puteam să fiu în oricare mare oraş din Europa. Un asemenea centru, aşa cum arată Mercurul acum, putea să fie la Bruxelles, la Paris. Nu mi-ar fi ruşine cu niciun turist care ar veni aici şi care s-ar uita la acest complex schimbat din temelii, dacă vreţi un Mercur rebranduit. Domnul director general spunea că le mulţumeşte pentru înţelegere locatarilor care poate au avut de suferit în această perioadă. Un locatar vremelnic sunt şi eu, pentru că geamurile mele dădeau înspre clădire, şi am văzut această dezvoltare”, a precizat preşedintele CJ Dolj.

La ora deschiderii magazinului, sute de persoane stăteau la coadă pentru a intra în noul Mercur Center şi pentru a descoperi atât noua imagine, cât şi magazinele deschise în incintă. Etajele 1 şi 2 sunt destinate magazinelor de îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice, cel de-al treilea etaj este rezervat zonei de food court şi cafenele, iar la etajul patru iubitorii de film pot găsi cele şase săli de cinema Inspire Cinema. Costurile proiectului de modernizare Mercur Center Craiova se ridică la aproximativ 12 milioane de euro şi reprezintă cea mai importantă investiţie din acest an de pe piaţa centrelor comerciale. 

Politica