sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simulare de incendiu la o pădure din Olt

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt au simulat ieri, împreună cu angajați ai ocolului Silvic Vulturești, un incendiu de pădure.

Conform scenariului de desfășurare, ca urmare a neglijenței unor muncitori de la parcul de rezervoare Căzănești, în jurul orei 10.30, a izbucnit un incendiu de litieră în partea sudică a pădurii Căzănești. Incendiul a fost observat de cetățeni care au alertat șeful de district al cantonului. Incendiul a fost anunțat la 112 și la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic și cetățenii au acționat pentru limitarea propagării incendiului. Din cauza rafalelor de vânt, incendiul s-a propagat la coronament, pe circa 1,5 hectare. Pe timpul operațiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa și un localnic s-au intoxicat cu fum. În timp ce se executau fâșii de siguranță care să limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat.

Pentru rezolvarea situațiilor tactice, au participat la acest exercițiu: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoșenilată, o ambulanță SMURD, un autocamion, o autospecială pentru intervenții pirotehnice, punctul de comandă mobil și forțe și mijloace din cadrul IPJ Olt, IJJ Olt, SVSU Verguleasa și Ocolului Silvic Vulturești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea personalului ocolului silvic pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperării între forțele participante la exercițiu și verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

 

Politica