duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a tras “ţintarul” pentru următorul sezon de volei

Echipele craiovene de volei şi-au aflat de curând programul pentru ediţia 2016-2017 a Diviziei A1, care va debuta pe data de 8 octombrie.

Formaţia masculină a SCM Craiova va începe campionatul cu o deplasare la Știinţa Explorări Baia Mare, ocupanta locului patru în sezonul recent încheiat, după care va aştepta vizita lui U Cluj. În a treia etapă, va urma un meci de foc pentru actuala campioană a României, reîntâlnind VCM Zalău în deplasare, echipa de care a trecut în finala campionatului din acest an pentru a se încununa cu titlul naţional.

Fetele pregătite de Alex Cosma vor debuta în noul sezon pe teren propriu contra unei echipei promovate din Divizia A2, CSU Galaţi. În meciul secund, vor avea parte de o deplasare dificilă la CSM Târgovişte, apoi vor reveni în Bănie cu o partidă la fel de grea împotriva lui CSM Bucureşti. În sezonul recent încheiat, echipa feminină de volei a SCM U Craiova a scăpat la limită de retrogradare, terminând campionatul pe locul zece, primul deasupra liniei. La şedinţa Federaţiei Române de Volei care a avut loc marţi după-amiază, s-au luat mai multe decizii importante pentru următoarea ediţie de campionat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primul rând, sistemul de desfăşurare al Diviziei A1 s-a schimbat faţă de sezonul trecut, renunţându-se la play-off şi play-out. Astfel, după disputarea celor 22 de partide din sezonul regulat, ocupantele locurilor 1-6 vor mai juca un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a stabili campioana României şi echipele calificate în Cupele Europene. Echipele de pe locurile 7-12 vor disputa şi ele un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a stabili cele două echipe retrogradate în Divizia A2. Toate formaţiile, atât cele care vor încheia sezonul regulat în primele şase, cât şi cele din a doua jumătate a clasamentului, vor intra în următoarea fază cu întreg punctajul acumulat în timpul stagiunii regulate. Fiecare echipă va disputa câte 32 de meciuri în tot campionatul. O altă modificare, ar fi faptul că toate echipele vor putea folosi câţi jucători străini doresc pentru sezonul viitor, eliminându-se limita impusă până acum.

Altfel, în luna decembrie a acestui an, pe data de 3 sau 4, va avea loc Supercupa României între SCM Craiova şi VCM Zalău, la băieţi, şi CS Volei Alba-Blaj şi CSM Târgovişte, la fete

Politica