joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebeluşii, vaccinaţi abia de luna viitoare

Ministerul Sănătăţii a reuşit abia marţi, 17 mai, să semneze un nou contract de furnizare a vaccinului hexavalent. Direcţiile de Sănătate Publică ar urma să primească vaccinul abia după 1 iunie.

“Începând cu data de 1 iunie 2016, vor fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă.

Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, a transmis Ministerul, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doljul are nevoie de 3.500 doze. În primă fază

Doctorul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, a declarat, pentru „Jurnalul Olteniei”: „În fiecare lună, medicii de familie consumă cam 1.500 de doze. Noi aşteptăm 3.500 de doze de vaccin hexavalent. Ne vor ajunge, în primă fază. După aceea ne vor trebui altele”.

Hexacima este un vaccin care se administrează nou-născuţilor de mai multe ori, la 2, 4 şi 11 luni şi protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei şi bolilor infecţioase transmise de Haemophilus influenzae tip b (o bacterie care poate provoca meningită şi care pătrunde în organism prin nas şi faringe).

Politica