duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unităţile de învăţământ din Dolj, la ”Târgul Ofertelor Educaţionale”

Centrul Multifuncţional Craiova a fost, joi, gazda târgului ofertelor educaţionale. Elevii de gimnaziu doljeni au avut posibilitatea să cunoască specializările, numărul de locuri şi condiţiile de admitere în clasa a IX-a la liceele din judeţul Dolj.

“Felicit unităţile de învăţământ liceal pentru modul în care s-au mobilizat şi prezentat astăzi cu standuri, cu oferta de şcolarizare şi le urez succes în realizarea planului de şcolarizare. Este o competiţie acerbă între unităţile de învăţământ. Vreau să transmit un lucru important pentru elevi, pentru părinţi, să fie foarte atenţi la oferta de şcolarizare, să ceară informaţii de la toate unităţile de învăţământ liceal, acolo unde îi interesează, să consulte foarte bine broşura emisă de Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj. Pentru anul şcolar viitor am alocat un număr de 202 clase pentru învăţământul teoretic, tehnologic, vocaţional şi profesional. Le urez succes în alegerea ofertei şi să fie foarte atenţi cu părinţii lor atunci când completează opţiunile”, a declarat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct.

În cadrul Târgului, unităţile de învăţământ liceal şi profesional din judeţul Dolj şi din zona Olteniei şi-au prezentat Oferta Educaţională pentru anul şcolar 2016-2017. Printre participanţii la “Târgul Ofertelor Educaţionale” s-a numărat şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, un susţinător al culturii şi educaţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Anul acesta liceul nostru prezintă ceea ce lucrează elevii pentru colegii lor, o mică demonstraţie. Anul acesta avem trei profile pentru învăţământul liceal. Domeniul protecţia mediului, electrică-automatizări şi estetica şi igiena corpului omenesc iar pentru învăţământul profesional, avem calificarea profesională de confecţioner produse textile, durata studiilor fiind de 3 ani. Am venit cu elevi din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a, de toate vârstele sunt. Cine doreşte să practice o meserie, zic eu o meserie frumoasă, cea de frizer sau cea de confecţioner îmbrăcăminte sau de ce nu de ecologist care este ceva de domeniul viitorului, îi aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi sau care au înclinaţii spre aceste profiluri”, a spus Gheorghe Denisa, profesor estetica şi igiena corpului omenesc în cadrul Colegiului Tehnic “Costin D. Neniţescu” din Craiova.

Una dintre elevele Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” Craiova ne-a declarat: “Invităm toţi elevii cărora le place sportul şi vor să facă performanţă să se înscrie la liceul nostru. Avem scrimă şi atletism la clasa a IX-a, judo şi carate la clasa a V-a. Există un examen de admitere unde cei interesaţi vor susţine probe precum alergarea de viteză, săritura la groapa cu nisip”.

Ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ au fost tentante, iar elevii au avut de unde alege.

“Am venit să prezentăm liceul, să vorbim despre ofertele noastre. Avem profil de design, profil de tehnician, activităţi economice, tehnician în turism, tehnician în instalaţii electrice. Avem diferite picturi, prăjituri făcute de către elevi ai liceului. Avem proiecte europene, am avut 15 eleve care au plecat în Portugalia şi au făcut uniforme pentru grădiniţe. Timp de o săptămână au locuit acolo, au vizitat şi Portugalia, au învăţat tradiţii. Avem şi activităţi extraşcolare. Eu şi colegele mele de la design avem de două ori pe an expoziţii la Casa de cultură Traian Demetrescu, una este pe primul semestru şi a doua pe al doilea semestru. Poţi să înveţi multe lucruri practice”, a spus o elevă a Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” Craiova.

De asemenea, şi elevii Colegiului Naţional “Carol I” au venit cu oferte pentru colegii lor mai mici.

“Suntem un colegiu foarte bun, un colectiv foarte bun, format atât din profesori cât şi din elevi. Avem în cadrul Colegiului şi profil uman şi profil real. Noi suntem la bilingv engleză şi la profilul nostru se pune accent pe engleză, română, limbile stăine, franceză, germană şi pe materiile socio-umane cum ar fi psihologia. La real se pune acent pe ştiinţele naturii, în special pe chimie, fizică, biologie, matematică. Nici celelalte materii nu se neglijază dar pe acestea ne axăm mai mult”, a spus una dintre elevele colegiului.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, prin Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Dolj, va extinde evenimentul prin acţiunea ”Caravana bursei ofertelor şcolare” care va avea loc astăzi în intervalul 12.00-18.00, în următoarele locaţii: Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni; Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea şi Liceul Teoretic „Independenţa” Calafat.

 

Politica