duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinţi: Cadavrul căprarului ucis, găsit după 8 luni

Primarul din comuna Burila Mare, judeţul Mehedinţi , Jenică Cicic, ne-a declarat că dacă în urma analizelor osemintelor găsite se stabileşte cu certitudine că ciobanul a fost ucis, criminalul trebuie prins şi băgat rapid după gratii pentru ca localnicii să se simtă într-un climat de ordine şi siguranţă.

O crimă învăluită în mister de opt luni, ce a avut ca victimă un cioban din satul Ţigănaş, comuna Burila Mare, judeţul Mehedinţi, este pe cale să se limpezească . Motivul, zilele trecute a fost descoperit cadavrul bărbatului ucis pe un câmp din apropierea satului. Ciobanul fusese căutat în repetate rânduri de poliţie şi săteni de la dispariţie, dar fără niciun rezultat, de parcă ar fi intrat în pământ. Craniul cadavrului, rămăşiţele unei mâini şi hainele au fost descoperite într-o baltă care a secat, de la marginea satului. Le-a descoperit, culmea, cel care până acum era bănuit  că l-ar fi ucis pe bărbatul dispărut, întrucât este ultimul care l-a văzut în viaţă. În lipsa cadavrului, însă, poliţiştii nu au putut lua nicio măsură. Nici acum nu se ştie cum a murit bărbatul până nu vor fi analizate rămăşiţele.,, A fost cu caprele unui băiat. S-a întâmplat să intre caprele în grâu, a dat telefon un băiat la proprietar, el s-a dus , a luat caprele, s-au certat, l-a lăsat acolo si a plecat  cu caprele lui”, îşi aminteşte un localnic din Țigănaşi. Se întâmpla în   octombrie 2015. De atunci nimeni nu l-a mai văzut pe bărbatul în vârstă de 52 de ani. Ultimul care a stat de vorbă cu victima este proprietarul caprelor pe care le păzea. ,,A fost cu caprele mele. M-am întâlnit cu el la 17.30, nu era în stare de ebrietate, dar mirosea a alcool. Un vecin s-a dus după 2 săptămâni să îl caute să îl trimită cu vacile. Nu a dat de el acasă, l-a dat dispărut. A venit Poliţia, l-a căutat pe câmpuri şi de aunci nu l-a mai căutat nimeni”, a declarat Alin Stanciu, proprietarul caprelor pe care le îngrijea victima. Oamenii din sat, câteva rude îndepărtate pe care le avea şi chiar poliţiştii l-au suspectat pe proprietarul animalelor că l-ar fi ucis pe bărbat, numai că în lipsa cadavrului nu s-a putut lua nicio măsură.Tocmai el a fost cel care a sunat în urmă cu două zile la Poliţie să anunţe că a găsit rămăşiţe din cadavrul paznicului, în aceeaşi zonă în care un băiat minor ar fi povestit că i-a văzut pe cei doi certându-se.  Nici acum lucrurile nu sunt clare. Oamenilor li se pare suspect tocmai faptul că proprietarul a găsit rămăşiţele deşi în urmă cu opt luni, căutările poliţiştilor şi pompierilor în aceeaşi zonă au fost fără rezultat.

 

Suspectul principal se apără  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proprietarul animalelor se apără, însă, şi dezminte orice acuzaţie de omor. După dispariţie a fost chiar supus de două ori testului cu detectorul de minciuni. Rezultatul nu i-a fost comunicat până acum.,,Eu l-am căutat opt luni de zile şi am găsit craniul chiar acolo. Am sunat poliţia, a venit Severinul cu toate organele, au  recuperat capul, hainele, cizmele şi oase de  la mână”, a mai spus Alin Stanciu.

Craniul şi rămăşiţele ridicate de poliţişti vor fi trimise la Institutul Mina Minovici pentru a se stabili dacă moartea bărbatului a fost violentă. Primarul din comuna Burila Mare, Jenică Cicic, ne-a declarat că dacă în urma analizelor osemintelor găsite se stabileşte cu certitudine că ciobanul a fost ucis, criminalul trebuie prins şi băgat rapid după gratii pentru ca localnicii să se simtă într-un climat de ordine şi siguranţă.

 

spot_img
spot_img

Politica