marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jurnalul Olteniei-prima aniversare

Cu emoţii, dar cu mândrie, noi, echipa „Jurnalul Olteniei”, am sărbătorit, vineri seara, împlinirea unui an de existenţă a cotidianului regional. Ne-au fost alături, la recepţia organizată la Hotel Europeca, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, parlamentari politicieni, candidaţi sau nu, reprezentanţi ai Ministerului de Interne în teritoriu, reprezentanţi ai sistemului de învăţământ, ai culturii, ai Mitropoliei Olteniei, dar și ai altor instituții, parteneri de afaceri şi colegi din mass-media craioveană.

Evenimentul a debutat cu un scurt moment de discursuri susţinute de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, prefectul judeţului Nicolae Sorin Răducan, dar şi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu.

„Îmi face mare plăcere să vă ofer această plachetă şi am să citesc de aici, pentru că sintetizează practic ceea ce s-a petrecut în această perioadă, adică în „activitatea depusă în interesul şi informarea corectă, completă şi promptă a comunităţii locale de către un colectiv profesionist, care a reuşit, încă din primul an de apariţii în tipar, să dea măsura unui act jurnalistic la cel mai înalt nivel”. Vă dorim la multe, multe, foarte multe apariţii şi să dea Dumnezeu să ajungeţi la facultate, cum s-ar spune”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a declarat:

„Remarc prezenţa foarte multor personalităţi din Craiova şi din regiune. Acest fapt denotă apercierea de care vă bucuraţi încă din primul an de funcţionare. Și, pentru a marca acest eveniment, din partea mea şi a Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, vreau să vă ofer o plachetă cu textul gravat: În semn de aleasă preţuire şi înaltă apreciere pentru consecvenţă, imparţialitate, profesionalism şi prezentarea unor subiecte de real interes pentru comunitate pe parcursul celui dintâi an de existenţă al cotidianului „Jurnalul Olteniei”. Să vă menţineţi acelaşi simţ critic constructiv faţă de realităţile cotidiene, echilibru şi obiectivitate în articolele prezentate zi de zi”.

Și primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, ne-a apreciat obiectivitatea.

„Cred că eu vă cunosc cel mai bine dintre cei care sunt aici şi cei care au luat cuvântul în această seară. Am avut prilejul să lucrez cu amândoi şi am remarcat că în această sală sunt oameni politici, dar şi ziarişti. Și prilejul acesta l-am avut, să fac parte din cele două bresle. Știu ce înseamnă presa, ştiu cât de greu este să scoţi un ziar, ştiu cât de mult costă, uneori, hârtia unui ziar, cu toate celelalte cheltuieli, salarii, dări către stat, ajunge cât pentru un post de televiziune. Știu că pentru o familie ca voi a fost extraordinar de greu, a presupus foarte multe eforturi. Vreau să vă felicit pentru că m-am gândit sincer, de multe ori, cum supravieţuieşte acest ziar şi ştiu că l-aţi făcut cu foarte, foarte mari eforturi. Vreau să vă felicit şi pentru obiectivitatea de care aţi dat dovadă, văd că angajaţi în continuare jurnalişti foarte buni, asta înseamnă că vreţi să creşteţi calitatea ziarului ceea ce este foarte bine, pentru că piaţa media din Craiova încă mai suportă noi apariţii şi, desigur, creştere în calitate”, a conchis Olguţa Vasilescu.

Silviu Ispas, preşedinte BRAT, prezent alături de noi, a adus lămuriri cu privire la persoanele care susţin existenţa cotidianului „Jurnalul Olteniei”.

„Multă lume întreabă cine este în spatele ziarului, cine susţine ziarul. Vă spun eu. Sunt trei grupuri de persoane în spatele ziarului. Primul grup este cel mai restrâns: Cristi Constantinescu şi Ana-Maria, al doilea grup este echipa pe care o felicit pentru efort şi loialitate, iar al treilea grup, cel mai important, este format din cetăţeni, din cititori. Dacă nu ar fi ei, cititorii, nici colegii mei nu ar avea ce să vă prezinte în seara asta”, a declarat Silviu Ispas.

Evenimentul a continuat cu un cocktail de socializare.

Le mulţumim cititorilor noştri, le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în tot acest timp şi au crezut în noi şi le promitem că vom rămâne obiectivi, imparţiali, independenţi.

 

 

Politica