joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bursă de 27.000 de lire pentru o elevă din Râmnicu Vâlcea

Codruţa Stroe, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Râmnicu Vâlcea, a aplicat prin intermediul serviciului gratuit de consiliere EDMUNDO la cinci programe de licenţă în psihologie în Marea Britanie. A fost acceptată condiţional la toate universităţile la care a aplicat şi, în urma selecţiei, University of East London se afla între opţiunile finale.

Această universitate i-a oferit elevei o bursă în valoare de 27.000 de lire pentru rezultate foarte bune obţinute pe parcursul liceului.

Fata mărturiseşte că a ales să studieze în Marea Britanie datorită unor dorinţe mai vechi dar şi scopurilor pe care le urmăreşte. Ea spune că timp de 9 ani a avut probleme familiale, iar asta a determinat-o să se refugieze în învăţătură, în foarte multe gânduri dar şi în muzică.
Codruţa recunoaşte faptul că, iniţial, UEL a fost planul ei de rezervă întrucât ar fi vrut să urmeze altă universitate însă a ales-o datorită facilităţilor universităţii, recomandărilor primite, bursei oferite dar şi pentru faptul că se organizează foarte multe concerte în zona respectivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eleva a intrat în posesia bursei la aproximativ trei săptămâni de la completarea formularului. Codruţa povesteşte că într-o zi a primit un e-mail cu patru întrebări la care trebuia să răspundă, dar şi câteva câmpuri unde i se cerea să completeze date, precum numele complet, data de naştere etc.

“Când am realizat că nu poate fi o glumă, am început să cânt, să sar şi să dansez de bucurie. Când a venit mama mea acasă şi i-am spus a început să plângă de fericire, m-a luat în braţe, m-a felicitat, pot spune că a fost momentul perfect! Nu am întâmpinat dificultăţi în completarea formularului. Datele personale sunt lucruri pe care toată lumea le ştie, iar răspunsurile întrebărilor au venit natural. Am scris exact ceea ce am gândit şi simţit”, a declarat Codruţa Stroe pentru Agerpres

Eleva spune că are de gând să păstreze suma primită şi să acceseze şi împrumutul guvernamental deoarece deocamdată a ales să nu plece într-un loc străin fără să dispună de o sumă de bani care să-i asigure traiul.

 

 

Politica