duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacol de teatru-tango și muzică live pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova

Filarmonica Oltenia din Craiova va găzdui în data de 15 mai spectacolul „Luna Tango Concert”, spectacol de muzică live și teatru –tango

La cererea publicului, Asociația pentru Cultură și Tango revine la Craiova cu un nou spectacol de muzică-live-tango-teatru, după succesul de anul trecut de pe 9 septembrie de la Opera Română din Craiova.

Mariano Castro, Cvartetul Passione și Trupa de dansatori de tango „Luna Tango Concert”, vor prezenta publicului craiovean în data de 15 mai spectacolul de teatru—tango, pe muzica live, „Luna Tango Concert”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mariano Castro este pianist, chitarist și compozitor. Împreună cu grupul Narcotango a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy Latino pentru cel mai bun album de tango – în 2009 și 2010 – și a realizat turnee în SUA, Canada, Europa și America Latină. Acesta este conducătorul orchestrei și aranjorul partiturilor muzicale „Luna Tango Concert”.

Spectacolul “Luna Tango Concert” este bazat pe o poveste de tango, inspirată din serile de tango argentinian și adusă în fața publicului într-o formă inovativă de cătreregizorul și coregraful spectacolului Vanda Ștefănescu. „Luna Tango Concert” este un spectacol despre diferitele fețe ale tango-ului Argentinian, o poveste de tango personală care se transformă continuu pe acorduri de pian, vioară, violă si violoncel.

“Luna Tango Concert” aduce împreună dansatori și muzicieni, care dau naștere unui spectacol extraordinar de teatru-tango care își propune să aducă arta tango-ului argentinian mai aproape de publicul din România.

Pe acordurile muzicii din “Luna Tango Concert” vor dansa:

  • 6 dansatori de tango Argentinian

    • Lucian Stan – Semifinalist la Campionatul European de Tango, Todi, Italia, Tango Salon – 2014, participant la Campinatul Mondial de Tango Excenario din Buenos Aires, 2015;

    • Raluca Aldea – Semifinalistă la Campionatul European de Tango din Roma-tango de scena – 2012, finalistă la concursul Romania Dansează, Antena 1 – 2013;

    • Anca Ionescu, Traian Ionescu: cuplu de dansatori de tango Argentinian de peste 5 ani, fondatori ai Asociației pentru Cultură și Tango;

    • Laurențiu Lungianu și Maria Popa -cu o experiență vastă ca și dansatori și profesori de tango Argentinian, au participat la nenumărate spectacole și au realizat nenumărate demonstrații de tango.

  • 1 dansator de tango contemporan: Levente Szasz –artist la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Filarmonica Oltenia din Craiova, sprijinit de Academia Națională de Tango din Austria, Ambasada Argentinei la București, Institutul Cervantes din București și Casa de Cultură a Studenților din Craiova.

Partenerii media ai evenimentului sunt: RFI România, TVR Craiova, Gazeta de Sud, Alege TV, Radio Sud, craiova.ro.

Evenimentul va fi posibil cu ajutorul sponsorilor: Dorcas, Il Capo Tour, Pro Sign, Salsa Dynamyk, Rareea, Restaurant Viena și Ramada Plaza Craiova.

Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii Oltenia din Craiova. 

Politica