duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

S-a modernizat stația electrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

Modernizarea stației electrice a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, o investiție în valoare totală de aproximativ 250.000 de euro, susținută din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, a fost recepționată joi, fiind astfel înlocuită instalația inițială, cu o vechime de aproape 50 de ani.

„O componentă însemnată a inițiativei pe care am lansat-o în urmă cu câțiva ani și prin care urmărim reabilitarea și modernizarea unor structuri esențiale pentru desfășurarea actului medical a fost reprezentată de stația electrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Importanța investiției este dată de faptul că acest obiectiv constituie un punct nevralgic al întregului spital, unul dintre cele mai mari din România, asigurând energia electrică pentru toate secțiile și compartimentele acestei unități, care se întinde pe aproape patru hectare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Felicitările mele se îndreaptă către toți cei implicați în buna gestionare a acestui proiect, pentru că au dus la bun sfârșit un demers complex și foarte dificil, luând în considerare faptul că a trebuit ca toate lucrările să fie executate fără a întrerupe alimentarea în spital.

Rezultatul este pe măsura eforturilor care au fost făcute, pentru că noua stație electrică are cele mai moderne dotări în domeniu la ora actuală și include multe componente de înaltă tehnologie. Vorbim inclusiv despre un sistem automat de monitorizare și control, care, în cazul unei avarii, va asigura întotdeauna energia electrică necesară, cel puțin pentru spațiile vitale ale SCJU Craiova, precum sălile de operație, hemodializa sau terapia intensivă.

Această investiție s-a bucurat și de o bună colaborare cu furnizorul de energie, compania CEZ, care, în paralel cu lucrările pe care le-am desfășurat noi la stația electrică, a derulat acțiunea de modernizare a postului de transformare care o deservește“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

spot_img
spot_img

Politica