sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Program de Internship pentru studenţi şi tineri absolvenţi, la Camera Deputaţilor

O nouă ediţie a Programului de Internship derulat de Camera Deputaţilor, destinat studenţilor şi tinerilor absolvenţi, va avea loc în perioada 11 aprilie – 10 iunie 2016. Programul a fost iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, oferind tinerilor posibilitatea trăirii unei noi experienţe, prin implicarea acestora în activităţile întreprinse la nivelul Parlamentului. Pentru a putea aplica în cadrul programului, cei interesaţi trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să fie studenţi sau absolvenţi ai ciclului de licenţă, să cunoască bine cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională şi să aibă cunoştinţe de bază în domeniul IT. Criteriile schiţate vor face diferenţierea dintre participanţi însă dacă un candidat nu bifează una sau mai multe dintre calităţile candidatului ideal, acesta va putea compensa prin alte abilităţi foarte bine dezvoltate.

În cadrul Internship-ului, participanţii îşi pot alege domeniul de interes. Există mai multe specializări, dintre care aceştia vor avea posibilitatea să selecteze maximum două, atunci când vor completa formularul online.

Ediţia din acest an a Programului de Internship la Camera Deputaţilor îşi propune să extindă paleta de opţiuni disponibile pentru candidaţi. Astfel, aceştia vor putea selecta două departamente şi două comisii parlamentare în care doresc să-ţi desfăşoare stagiul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Calendar şi etape

 

Între 1-27 martie vor avea loc înscrierile online. Înscrierile se vor desfăşura pe parcursul a patru săptămâni, timp în care candidaturile vor fi analizate de către membri comisiei întrunite în acest scop. Cei care vor aplica la acest program, după data limită prevăzută, vor fi descalificaţi.

În data de 28 martie vor fi anunţaţi candidaţii. În această etapă, cele mai bune aplicaţii vor fi alese pentru a trece în etapa următoare iar cei admişi pentru interviu şi testare vor fi notificaţi.

În perioada 30 martie-1 aprilie va avea loc testarea si intervievarea primei serii de participanţi. În această etapă, candidaţii vor prezenta comisiei de evaluare cartea de identitate în original, adeverinţa de student sau copia diplomei de licenţă, masterat sau doctorat.

Candidaţii vor afla rezultatele participării la acest program în perioada 4-6 aprilie. În funcţie de rezultatele testului şi ale interviului, fiecare dintre cei care au aplicat pentru acest program va primi un punctaj. Se vor notifica toţi candidaţii cu privire la punctajul obţinut şi dacă au fost sau nu admişi pentru participarea la Programul de Internship.

11 aprilie – deschiderea Internship-ului, va debuta cu un tur de orientare şi o sesiune de interrelaţionare, etapă în care membri echipei vor face cunoştinţă. Data de 10 iunie reprezintă ultima etapă a programului în cadrul căreia se vor oferi atestatele şi se va organiza întâlnirea de încheiere a programului.

Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii despre acest program şi pot completa formularul de înscriere accesând această adresă http://internship.cdep.ro/

 

 

 

 

 

Politica